Ez történt

2023.10.04. 20:41

Erről írtunk október 4-én

Kisalföld.hu

40 éve - Vámosok Sopronban

Sopronban megkezdődött a szocialista országok vámigazgatási vezetőinek konferenciája, amelyen a Koreai NDK, a Kubai Köztársaság és Mongólia is képviselteti magát, megfigyelőként pedig részt vesznek Nicaragua küldöttei. 1957 óta rendszeresen tartanak hasonló tanácskozásokat, amelyeken az érintett országok népgazdasági érdekeinek megfelelően átfogó beszámolókkal, programjavaslatokkal segítik a szocialista országok közötti vámegyüttműködést. 

30 éve - Épül a tisztító

Jó ütemben haladnak a szennyvízcsatorna munkálatai Jánossomorján. A szennyvíztisztítómű építése pedig már rövidesen be is fejeződik.

20 éve - Csornai küldöttség

Pénteken reggel népes küldöttség utazott Csornáról a németországi Sinzingbe. Mint korábban beszámoltunk róla, a két település vezetői az Acsalagról elszármazott dr. Nagy Miklós kezdeményezésére felvették egymással a kapcsolatot, és nem kizárt, hogy később testvérvárosi rangra emelik az együttműködést. A mostani látogatás is a kapcsolatfelvétel fontos állomása. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában