Koncert

2023.10.09. 08:00

A zene világnapja a péri Öveges-iskolában

Kisalföld.hu

Az iskolában már hagyomány, hogy a zene világnapja alkalmából tanítványainkkal koncertre látogatunk a helyi Petőfi Sándor Művelődési Házba. Az elmúlt évek során koncertezett nálunk – a teljesség igénye nélkül – a Bolero együttes, a Győri Nemzeti Színház vonósnégyese, a Győri Filharmonikus Zenekar, a Győri Ütőegyüttes, a Daylight Quartet vonósnégyes, a Colombre Band...

Ebben az évben a Raab Vonósnégyest hallhattuk. Műsoruk címe: Évszázadok zenéje – A zene örök! A műsor során a gyerekek megismerkedtek a vonósnégyes hangszereivel. A koncert során többek között felcsendült Mozart Kis éji zenéje, Dvorák Walzere, Strauss Polkája, Joplin Ragtime-ja, Weiner Rókatánca. A népes hallgatóság élvezhette még Bach, Haydn, Piazzola zeneműveit is. 

A gyerekek nagyon jól érezték magukat, melynek nagy tapssal adtak hangot a koncert végén. A továbbiakban is szeretnénk különböző zenei rendezvényekkel népszerűsíteni a muzsikát tanítványaink körében. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában