Művészet

2023.09.17. 16:00

Szinkronban a művésznővel

A győri Ady Endre Közművelődési Egyesület Paál László Képzőművész Köre hosszú évek óta kiemelten gondoskodik a festők folyamatos képzéséről, új technikák megismertetéséről.

Mohay Gábor

Mintegy másfél évtizede a székesfehérvári Simon M. Veronika (Cserhát- és Holló László-díjas, Munkácsy Mihály- és Csók István-emlékdíjas, több helység díszpolgárának megválasztott festőművész) vállalta a rendszeres kurzusok megtartását évi két alkalommal. 

A tavalyi és az idei esztendőben összesen hat alkalommal került sor a kiemelt portrékurzusra. A kör tagjai szinkronban festettek a művésznővel olajjal, rajzoltak pasztellkrétával kivetítő segítségével. Így a gyermekportré készítésétől az öregemberéig változatos technikákkal ismerkedhettek meg. A sikerre tekintettel októberben tovább folytatódik a kurzus újabb technikák elsajátításával. 

Egy-egy ilyen alkalommal látszólag egyforma, mégis más-más színvilágú alkotások kerülnek ki a kezek alól.

A Paál László Képzőművész Kör idén ünnepli megalakulásának 75. évfordulóját. Büszkék töretlen működésükre, szeretettel várnak minden festést, rajzolást kedvelőt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában