kisalfold.hu videó

2023.09.05. 13:07

Közeledik a Kapuvár szeretlek, és elrajtolnak idén is a futók a KapuvárRUN-on - videó

Hámori György polgármester kedden számolt be a szeptember 23-án szombaton esedékes „Kapuvár szeretlek” nagyszabású rendezvényről, valamit kiderültek a részletek a KapuvárRUN futóversenyről is.

Kisalföld.hu

Soós Olivér főszervező és Tóth Imre alpolgármester a kapuvári sajtótájékoztatón

Szombaton az érdeklődőket a Várárokba várják, ahol a városból elszármazott, befutott előadók látogatnak haza és lépnek fel. A művészek között szerepel Stipkovits Vivien, Németh Juci és férje, Mészáros Tamás valamint Essemm. Retrodiscoval zárul a fesztivál első napja.

A kétnapos rendezvény második napján, szeptember 24-én, vasárnap, futófesztivált szerveznek, amelynek fő helyszíne szintén a Várárok. A sajtótájékoztatón Tóth Imre alpolgármester köszöntötte a rendezvény támogatóit, az Intretech Kft-től Bolega Erikát, a Laurastar Kft. vezetőjét Németh Tamást és HR specialistáját Stárits Alexandrát, a Magyar Speciális Olimpiai Szövetség elnökét Lengyel Lajost és a Motorok Háza Kapuvár tulajdonosát Varga Imrét. 

 

Az alpolgármester és Soós Olivér a verseny főszervezője mondta el a fontosabb tudnivalókat. Lényeges, hogy a rendezvény napján is lehet nevezni. A színpad körüli nagyméretű rendezvénysátor átalakul versenyközponttá, ahol a futók átöltözhetnek, ruhatárat használhatnak, majd később itt lesz az eredményhirdetés és a díjak átadása is.

A futóknak tisztálkodási lehetőséget is biztosítanak a rendezvény helyszínéhez közel. A futófesztivál útvonala eltér a tavalyitól, a futók nem hagyják el Kapuvárt, végig a városban teljesítik a maratoni, félmaratoni, illetve a rövidebb távokat is. Lerövidül a pályahossz, 1 kör 5,3 kilométer lesz.

A versenyzők számára meghirdetettek 5 km-es távot, 10 km-es félmaratont, a teljes maratont, valamint olyan versenyszámok szerepelnek a futófesztiválon, mint kutyás futás, Talking Walking. A maraton és a félmaraton csapatban, váltóban is teljesíthető. A pálya szinte teljesen síknak tekinthető, ezért jó futóidőkre számíthatnak az indulók.

A frissítőpontok előírás szerint körülbelül 2,5 km-ként helyezkednek el. Kettő az első, a rajt-cél közelében, a másik a Cseresznye sor felső részén várja a versenyzőket folyadék és kalóriapótlásra.

A legfőbb szempont a biztonság, az útvonalon két helyen útzárat iktattak be a Damjanich utcáról a Holdfény presszónál a lefordulástól a Pozsonyi u. bekötéséig, és a Cserszenye sor elején kerékpárúttal nem rendelkező részen. Itt mindkét irányból tilos lesz a behajtás a verseny idején.

A szponzorok jóvoltából értékes tárgynyereményeket kapnak a győztesek, és az indulók között is értékes tárgyakat sorsolnak ki. A helyezettek külön, a helyezésüknek megfelelően és minden befutó érmet kap. Minden induló rajtcsomagban részesül, amiben technikai futópóló és több ajándék található, amit az előnevezettek már szombaton átvehetnek. A WILK 2023 honlapján tájékozódhatnak az érdeklődők a futófesztivállal kapcsolatos információkról.

A futófesztivál útvonala eltér a tavalyitól, derült ki a tájékoztatón. A futók végig a városban teljesítik a maratoni, félmaratoni illetve a rövidebb távokat is. A pálya útvonala >>

A szeptember 23-24-i program részletei videóinkban

Fotó a sajtótájékoztatóról

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában