Pöfögtek

2023.09.11. 20:21

Közel száz traktoros vonult fel Sopronhorpácson

Nyolcadik alkalommal rendezték meg a hétvégén a sopronhorpácsi a traktoros napot, amely még a szervezők képzeletét is felülmúlta. Közel száz traktoros vonult fel, a nézőközönség pedig élettel töltötte meg a futballpályát.

Papp Fanni

Fotó: Németh Dávid

Már hagyományosnak tekinthető a traktoros nap Sopronhorpácson, amelyre nem csak a környező településekről érkeztek, de jöttek résztvevők a Győr-Moson-Sopron és Vas vármegyéből is. A települést élénk földművelő élet jellemzi, de a gazdák mellett sokan az otthoni munkáikat is traktorral végzik, amely ösztönözte a település vezetőit a traktoros nap megszervezésére.

- Az idei felvonulás felülmúlta a korábbi éveket, amelyen nagyjából hatvan-hetven traktoros vett részt. Idén közel száz traktorral vonultak fel a résztvevők, akik nem csak Sopronhorpácsról érkeztek, de jöttek Csornáról, Mosonmagyaróvárról, Fertőszentmiklósról, Lövőről és Répcevisről. Mindezek mellett minden évben vannak visszatérő vendégeink Pécsről is - mondta el Talabér Jenő, Sopronhorpács polgármestere, aki szintén részt vett a felvonuláson.

A település vezetője elmondta, fantasztikus hangulatban telt a nap, amelyre számtalan érdeklődő látogatott el. - Az egész futballpálya megtelt emberekkel, akik a délutáni motoros felvonuláson is maradtak, melyre régi, veterán motorosok érkeztek. A nap hátralevő részében kellemes hangulat volt a futballpályán, és sokan megjegyezték, hogy jövőre is rendezzük meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában