Elismerés

2023.09.10. 14:56

Kitüntetéssel búcsúzott a csornai Hunyadi-iskola igazgatója

Miniszteri Elismerő Oklevéllel búcsúzott a pedagóguspályától Kovács Istvánné, a csornai Hunyadi János Technikum nyugdíjba vonuló igazgatója. A kitüntetést a napokban vette át Pölöskei Gábornétól, a szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkártól.

Cs. Kovács Attila
Kovács Istvánné az elismeréssel. Fotó: Hunyadi-Iskola

Az igazgató városától a közelmúltban a Csorna Szolgálatáért Díjat is átvehette. Több évtizedes tanári és vezetői tevékenységét díjazták. 1993-ban került az akkori nevén Hunyadi János Gimnáziumba, 2000-től az intézmény igazgatóhelyettese, majd 2003-ban lett igazgató. Vezetőségének húsz éve alatt a Hunyadi számos fenntartó-, név- és struktúraváltáson ment keresztül. Új képzésformákat vezettek be. A folyamatos változások ellenére úgy menedzselte az intézményt, hogy az képes volt fennmaradni és a környék egyik meghatározó iskolájává vált. 

Kovács Istvánné munkájának eredményeként az iskola 2023-ban bekerült az ország 100 legeredményesebb technikuma közé a jelenleg működő 734 technikum közül. Iskolai feladatai mellett aktív szervezője volt a városi iskolák, óvodák közötti együttműködésnek is, valamint a városi rendezvények megvalósításának is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában