Búzaösszeöntő ünnepség

2023.09.05. 13:53

Kárpátaljai rekord a Magyarok Kenyeréhez

Csatlakozva a Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem programhoz 1997 kárpátaljai gazda mintegy 160 tonna búzát adományozott a rászorulók megsegítésére. Ez az eddigi mennyiségeket bőven meghaladó rekord.

Kisalföld.hu

A kárpátaljai búzaösszeöntő ünnepséget Nagydobronyban, az Irgalmas Samaritánus Református Gyermekotthon területén rendezték nemrégiben. Az ünnepségen részt vevő olvasónk Kisalföldnek küldött beszámolója szerint (a felvételeket is tőle kaptuk) a magyarok kenyeréhez a sót idén is Aknaszlatináról, a vizet pedig a Fekete-Tisza forrásából hozták.

Az ünnepi összejövetelen jelen volt Jakab István, a Magyar Országgyűlés alelnöke, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (Magosz) elnöke, aki beszédében kiemelte: mint ahogy a 15 millió búzaszem lisztté őrölve egyesül a kenyérben, úgy egyesülnek a magyar emberek a nemzetben. Kiemelt köszönetet mondott a kárpátaljai gazdáknak, mert mint fogalmazott: példát adnak a magyarságnak, de a világnak is, hiszen népességarányosan Kárpátaljáról gyűlt össze a legtöbb adomány. Annak ellenére, hogy Kárpátalján megélik, tudják az emberek, mit jelent a szükség, mit jelent az, amikor nincs, mit jelent az, amikor nekem van egy kevés, és képes vagyok adni annak, akinek semmi sincs. "Hát adja a Jóisten, hogy ezt a szokásunkat, ezt az erőnket, ezt a hitünket tartsuk meg, és kérem, kívánom azt, hogy mindig legyenek sikeresek. Isten áldja meg önöket!" – tette hozzá. A gyermekotthonban nevelkedő 90 árva kislány ünnepi műsorát követően a házigazdák vendégül látták a búzaösszeöntő ünnepség résztvevőit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában