Hétvégi rendezvény

2023.09.24. 06:58

Gasztro napok Pinnyén - A Vitnyédi Zsiványok főztek bográcsban - fotók

Ötödik alkalommal rendezték meg Pinnyén a gasztronapot, ahol a Vitnyédi Zsiványok főztek bográcsban, a desszertről pedig a helyi háziasszonyok gondoskodtak.

Papp Fanni

Ízes ételek, finom sütemények várták az érdeklődőket a pinnyei gasztronapon. Fotó: Szalay Károly

Immáron hagyományosnak mondható, hogy ősszel megrendezik a gasztronapot Pinnyén, ahol az ízes ételek mellett egyéb programokkal is várják az érdeklődőket.

- A korábbi években mindig valamilyen szezonális zöldséghez, gyümölcshöz kötöttük a sütés és főzést. Idén szerettem volna megújítani, ezért a Vitnyédi Zsiványokat hívtuk meg, akik háromféle ételt készítettek. A süteményeket a helyi háziasszonyok készítették, ami között voltak hagyományos desszertek, de különlegességek is. Volt tökmag olajos kuglóf, hókocka, diós kifli, piték, zserbó, palacsinta és még házi áfonya szörp is a friss, szezonális gyümölcsök mellett - mondta el Leser Nikoletta, a rendezvény szervezője. Hozzátette, a gasztronap célja, hogy kikapcsolódást nyújtson, valamint összekovácsolja a közösséget.

A zord időjárás ellenére nagy érdeklődésnek örvendett a gaszteronap, ahol a tavaly elkészült pajtasátorban, a Vitnyédi Zsiványok bográcsában készült a babos káposzta füstölt csülökkel és hússal, a hagyományos gulyás és a tárkonyos borsos tokány. Mindezek mellett volt báli zene és interaktív kiállítást tartott Lőrinczné Kovács Andrea, aki papírból készült használati tárgyakat mutatott be.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában