Élményekben gazdagon

2023.09.12. 08:04

Az akadálymentes turizmust képviselte a győri egyesület

Ismét eltelt egy esztendő és elindultunk Orfűre. Szeptember 2-án rendezték meg a már hagyománnyá vált turizmus napot. Velünk együtt sok-sok fogyatékkal élő ember várta ezt az eseményt.

Cs. Kovács Attila

Orfűn töltöttek el élményekben gazdag napokat.

Forrás: HétszínVirág Egyesület

Egyesületünkből hat család már egy héttel korábban megérkezett Orfűre. A tavak partján nagyokat sétáltunk, beszélgettünk, pecáztunk és jókat játszottunk. Ismét fürödtünk a magyarhertelendi termálban.

Egy alkalommal kirándultunk Pécsre, a Zsolnay negyedbe. Idegenvezető kíséretével nagyon sok gyönyörű porcelánt láttunk és betekinthettünk a család történetébe. A beszélgetés kapcsán egy anyuka Csontváry műveiről mesélt mélyrehatóan, míg egy másik utazása élményeiről mesélt. A rendezvény nagyon jól sikerült, az égiek küldték a nagyon jó időt. A programokkal minden évben felülmúlják önmagukat a szervezők. A sokféle dolog, amiben egyébként nem lehet részünk, csábított mindenkit. Motorozás, autóvezetés, motorcsónak, sárkányhajó, lovaglás, lovaskocsizás, katasztrófavédelmi bemutató, kicsiknek és nagyoknak zenés műsorok, bábelőadások.

Említenünk kell a finom ételek készítőit, akik az alapanyagokon és főző tudományukon kívül még a szeretetüket is beletették az ételekbe. Volt halászlé, babgulyás, cigánylecsó, sült malac és nagyon finom szendvics és palacsinta.

Összességében élményekben gazdag, csodálatos nap volt. Köszönjük a szervezőknek, a segítőknek,és minden segítőszándékú embernek, aki bármilyen formában részese volt ennek a jól sikerült, szép napnak. Egyesületünkben már szlogenné vált: Orfű visszavár és mi megyünk!

Beck Gáborné elnök, Hauk Jánosné elnökhelyettes

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában