kisalfold.hu podcast

2023.09.06. 07:01

A nevén szólított - Pongrácz Máté ménfőcsanaki evangélikus lelkésszel beszélgettünk

Kétheti betevő műsorunkban közelebb megyünk a hit alap kérdéseihez: ki miért érzi érvényesnek, miért tette a voksát az Istenre? Műsorunk vendégei egy-egy bibliai részlettel érkeznek, meghatározóvá vált az életükben.

Bella Violetta

Pongrácz Máté ménfőcsanaki evangélikus lelkész

Első adásunkban Pongrácz Máté ménfőcsanaki evangélikus lelkész beszél arról, hogy szociológia vagy politológia szakra készült akkor, amikor szó szerint nevén szólította a Mindenható.

Az Isten engem ebből kimentett, mert valószínűleg nem bírtam volna soká csinálni. Azt tapasztalom, ha az Istennek adunk egy esélyt, akkor ő ott terem.

Az életét átformáló bibliai részlet Lukács evangéliumának ötödik fejezetéből a vámszedő elhívása, akit az egyik evangélium Máté néven említ. A vámszedők ebben az időben a nép árulóinak számítottak. – Jézus megtehette volna, hogy csak az övéivel, a tanítványokkal foglalkozik, de ehelyett folyamatosan keresi azokat a helyeket és tereket, ahol olyanokkal találkozik, akik mások, mint ő.

Hallgassa meg beszélgetésünket gondolatbuborékokról, és arról, mint jelent az, hogy „nem az egészségeseknek van szüksége orvosra”. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában