Iskola már nincs, de az összetartás megmaradt

2023.09.02. 20:02

90 éves lenne a Rejtő-suli - Nagyszabású találkozón gyűltek össze az egykori almamáter tanárai, diákjai - Fotók

Idén lenne 90 éves a Rejtő Sándor Textilipari Szakiskola, ahol 8000 tanuló szerzett szakmát. Szombaton egésznapos jubileumi bulival ünnepeltek és emlékeztek a „rejtős” öregdiákok egykori iskolájukra.

Simon Roberta

Fotó: Rákóczy Ádám

Több mint ötszázan vettek részt a nagy találkozón: tanárok és egykori diákok együtt a Molnár Vid Bertalan Közösségi Központban.
A 20 éve bezárt győri iskola lelkes önkéntesei több mint egy éve szervezték a programot: osztálytalálkozók, előadások, az egykori gimi művészeinek zenés-táncos produkciói és vendégelőadók sem maradtak ki a kínálatból. 

Az órarend szerinti „becsengetés” után egykori iskolaigazgatók emlékeztek meg a nagymúltú intézmény meghatározó pillanataira. Dézsi Csaba András polgármester is megosztotta gondolatait a megjelentekkel. 

Az egynapos fesztiválon felléptek az egykori Rejtő-gimi művészei is. A délután az operett kedvelőknek kedvezett, hiszen a Kvintoperett után fellépett Oszvald Marika. Majd a Dumaszínház humoristái -Fülöp Viktor és Litkai Gergely - fokozták a jó hangulatot.

A jótékonysági tombola sorsolásra is sokan váltottak jegyet, de az estét még további előadók színesítik: a L’art pour l’art, majd a TRIO ABBA Show a Super Troupers-től és zárásként Retro Party mixével érkezik a színpadra Dj Rnő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában