Pinnyédi Hídpiknik

2023.08.19. 21:02

Valódi piknik hangulat Győrben – Így éreztük magunkat a harmadik Pinnyédi Hídpikniken sok-sok fotó

Sokan voltak kíváncsiak szombaton a III. Pinnyédi Hídpiknik-re. A Rábca partján, vadregényes környezetben számos kulturális, szórakoztató program, interaktív előadás és vízi sportolási lehetőségek is várta a kilátogatókat.

Ollári Gergely

Fotó: Nagy Gábor

Ottjártunkkor kisgyermekes családok élvezték a szabadnapot, a kicsik önfeledten játszottak, szüleik vígan beszélgettek. A „Fitt Mamik” csoport jóvoltából már a reggeli órákban szenior örömtánc nyitotta meg az eseményt a hídon, de sokan voltak kíváncsiak Takács Titanilla mazsorett Európa-bajnok és tanítványai előadására is. A Kompánia együttes gyermekzenei koncertje pedig a színpad elé vonzotta a résztvevőket. Szeles Szabolcs alpolgármester, Sziget, Pinnyéd és Újváros északnyugati részének önkormányzati képviselője lapunknak hangsúlyozta: a rendezvényből az évek alatt tradíció lett, pedig elsődleges nem annak szánták.

 

Az alpolgármester beszédében emlékeztette arra, hogy az esemény nem véletlenül került a híd mellé, vadregényes környezetbe.

– A híd szimbólum. Különösen a pinnyédi, amely 1908-ban még a híd utcánál állt. Aztán a Rábcát elterelték, árvízvédelmi okok miatt. Mi győriek pedig olyanok vagyunk: ha el kell vinni egy folyót, akkor utána visszük a hidat. Mérnöki bravúrral, uszályokon szállították ide, a jelenlegi helyére. Ez is jelzi a győriek erejét, harcosságát, és akaratát – fogalmazott lapunknak Szeles Szabolcs.

Hozzátette: a nemzeti ünnephez illeszkedik a piknik. Mindenki jól érezheti magát, a programokban számtalan családi, játékos esemény gondoskodik erről. A vízre is különleges hangsúlyt fektettünk, a Rábca is a program egyik helyszíneként szolgált.

A folyópartján bárki kipróbálhatta a vizes eszközöket, volt aki suppal, volt aki kenuval térképezte fel a környéket. A színpadi szórakoztató programok tapsra hívták a résztvevőket, a gyermekek folyamatosan sorban álltak az ínycsiklandozó vattacukorért, és popcorn-ért. Aki pedig megszomjazott, jégkásával és limonádéval hűsítette magát a nyári melegben.

Az egyik fa árnyékában a Papp és a Nyilas család foglalt helyet. Rutinos piknikezők, pléddel együtt érkeztek a rendezvényre.

– Most vagyunk itt harmadszorra. Természetesen piknikezni jöttünk idén is, öt gyermekkel érkeztünk. Hangulatos a rendezvény, a kicsik rengeteg elfoglaltságot találtak. Nagyon évezik a programokat, a játszó és kreatív sarkok mellett a zenei produkciókon is önfeledten táncolgatnak. Valódi piknik hangulatot nyújtott számunkra a rendezvény – mondta el lapunknak Papp-Irsai Hortenzia, az egyik anyuka.

A nap folyamán sokan voltak kíváncsiak az Alma együttes és a Desperado előadására, este pedig az ünnepi gálakoncerten több ismerős dal is elhangzott az István a királyból. Az esemény fáklyás felvonulással zárult.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában