Búcsú a nyártól

2023.08.26. 21:08

Utcabál - Hatalmas buli volt a mosonszolnoki Akácfa utcában - fotók

Ötödször szerveztek utcabulit a mosonszolnoki Akácfa utcában. A lakók a közös szórakozáson túl egymást is jobban megismerik.

Mészely Réka

Az utcabuli helyszíne önkormányzati terület, annak gondozásába is beszálltak már a lakók. Fotók: Kerekes István

Kocsisné Vedrődi Zsuzsa hívta fel szerkesztőségünk figyelmét, hogy különleges eseményre készülnek augusztus 26-án:

– Most szombaton utca-buli lesz 5. alkalommal Mosonszolnokon az Akácfa utcában. Korábban a MIHE Utcaverseny keretében már szerveztem ilyen programot nagyon jó eredménnyel. 5 évvel ezelőtt ezen nosztalgiázva kezdett a szomszédasszonyom újra szervezkedni a keresztfiával, aki akkoriban költözött az utcánkba. Tavaly már Mariska néni sajnos nem lehetett közöttünk, de az augusztus végi program már hagyománnyá vált, ki is bővült és most is folyik már a lázas készülődés – osztotta meg velünk Kocsisné Vedrődi Zsuzsa.

Szombaton ki is látogattunk a programra: több nagysátor várta az érkezőket, hiszen évről évre nagyobb a sikere a programnak, melyre az Akácfa utca lakói mellett ott élők rokonai, barátai is ellátogatnak.

– Öt éve költöztünk az utcába, és akkor merült fel a gondolat, hogy szervezzünk egy ilyen programot. Közösen is főzünk, de batyus jelleggel is mindenki hoz, amit tud, süteményektől az italokig. Hál’Isten, egyre többen jönnek, mindenki ismerkedni akar – vette át a szót Török Bálint főszervező.

A programhoz is hozzájárult, ki amivel tudott: lovagoltatás mellett lovaskocsizni is lehetett, de modellrepülőt, airsoft eszközöket is bemutattak, illetve a legkisebbekre is gondoltak ugrálóvárral, játszószőnyeggel és játékokkal.

Török Bálint még kiemelte: egy közös Facebook-csoportot is működtetnek, amelyben hasznos információkkal segítik egymást, illetve advent idején népszerűek a forraltborozások is.

Az utcabuli helyszíne önkormányzati terület, annak gondozásába is beszálltak már a lakók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában