Próbatétel

2023.08.11. 17:34

Túl a Mount Everest-kihíváson – A győrszemerei bringás 10 ezer méter szintkülönbséget akar legyőzni Tényőn – fotók

Nem akármilyen próbatétel kezdődött péntek délután 17 órától a tényői atombunker mellett. Keöd Ágoston, a győri Bakony Racing versenyzője 10 ezer méter szintkülönbséget szeretne legyűrni a tényői emelkedőn.

Szeghalmi Balázs

A győrszemerei fiatalember, Keöd Ágoston 24 órán belül teljesítené a kihívást.

Fotó: Nagy Gábor

Ágostonra 105 kör vár

A győrszemerei fiatalember 24 órán belül teljesítené a kihívást, amely egy lapáttal még rátesz a nemzetközi Everest Challenge-re is. Utóbbi szerint legalább 8848 méter szintkülönbséget abszolválnak tengerszintről a bringások, a világ legmagasabb pontja, a Mount Everest „tiszteletére”.

„Két kilométer alatt 95 méter szintet teszek majd meg. Így pontosan 105 kör és 440 kilométer vár rám a tényői erdei úton. Reményeim szerint akár 22-23 óra alatt is végezhetek a próbával, de nem szeretnék az elején nagy tempót diktálni, inkább az egyenletes sebességet tartom szem előtt” – mondta portálunknak a nagy tekerés előtt Keöd Ágoston.

Fotó: Nagy Gábor

A győrszemerei bringás az éjszakai etapoknak erős fényt adó, tölthető lámpával vág majd neki, s reméli azt is, hogy próbatételt a Tényő környéki vadak is támogatják azzal, hogy nem keresztezik egymás útját 24 órán át.

A kisalfold.hu néhány éve hasonló bringás kihívásról tudósított Pannonhalmáról is, erről ide kattintva olvashatják riportunkat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában