Pártfogóra lelt

2023.08.02. 08:05

Örökbe fogadták Pembét a győri elefántot

Sokan megismerték a győri Pembé nevét, aki nemrég olyan lendülettel heveredett le, hogy tűzoltók segítségére volt szüksége a feltápászkodáshoz. Az öttonnás jószágot összehangolt munkával két óra alatt tudták talpra állítani. A Xantus János Állatkert közölte: az elefántot örökbe fogadták.

Bella Violetta

Gondolta volna, hogy Pembé kedvence a póréhagyma? Elefánttársai, de az állatkert többi lakója is várja a látogatókat és örökbefogadókat. Fotó: Győri Állatkert

Megkerestük Pembé örökbefogadóit, a fémdobozgyártó Envases Hungary Kft.-t, amit a győriek leginkább korábbi nevén, Huber Packaging néven ismernek. 

– Egy ilyen hatalmas állat táplálása költséges, és a saját élőhelyükön is veszélyeztetettek, gondoltuk, ha támogatjuk, akkor segítünk megőrizni a fajt, hogy még a gyerekeink is láthassanak elefántot. Harminc éve munkálkodik a cég Magyarországon, és gondoltuk, szeretnénk a társadalomnak ilyen módon is adni, nemrég fákat is ültettünk, és további terveink is vannak arra nézve, hogyan támogathatjuk a helyi célokat

 – mondta el Kovács Ildikó pénzügyi vezető. 

Az állatkert legnagyobb elefántbikáját örökbe fogadta egy harminc éve Győrben munkálkodó cég. Fotó: állatkert

Az afrikai elefántbika egyébként Izraelben született 2001 májusában, hatéves korában átkerült Franciaországba, onnan pedig Győrbe. A most huszonkét éves bika kedvenc csemegéje a póréhagyma, és születési neve Babar volt. Nemcsak rangidős, de a legnagyobb is a győri állatkert elefántjai között, így minden tekintetben ő a csapat vezetője. 

Tóth Zoltán, az állatkert kommunikációs munkatársa elmondta: az első számú támogatók a látogatók. – Rajtuk kívül tízmilliós nagyságrendben ér­keznek cégektől pénzbeli felajánlások örökbefogadás formájában. Egyéni örökbefogadással pedig bárki csatlakozhat a győri állatkert családjához, amihez minden évben kapcsolódik egy külön nap a nevelőszülőknek. Az örökbefogadás történhet az állatkert weboldalán keresztül vagy személyesen az állatkert irodájában, de nemcsak saját részre, hanem akár ajándékképpen is lehetséges. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában