Vízicsata

2023.08.19. 19:49

Guiness-rekord: 5900-an vízipisztolyoztak egyszerre, százan a mosonmagyaróvári fürdőben - fotók, videó

Sikerült a rekordállítás, sőt rekorddöntés is lett a Magyar Fürdőszövetség által szervezett akcióban, az országos vízipisztolycsatában, melyhez a mosonmagyaróvári fürdő is csatlakozott. Szombaton 5900-an ragadtak vízipisztolyt, ebből százan a Flexum Thermal & Spa-ban.

Mészely Réka

Fotó: Kerekes István

A Magyar Fürdőszövetség idén új nyári strandattrakciót indított: egy előre bejelentett időpontban egyszerre több ezren vehettek részt egy elképesztő, igazi nyári élményt nyújtó vízipisztolycsatában. Magyarország minden égtájából jelentkeztek fürdők a kezdeményezéshez. A kelettől nyugatig, északtól délig tartó, gyakorlatilag országos lefedettségnek köszönhetően a vízipisztolycsatában részt venni kívánó vendégek elérhető közelségben találhattak ehhez helyszínt. Összesen 37 fürdőben, strandon folyt vízipisztolycsata, a 21. századi technika segítségével, online módon összekapcsolva.

Szombaton 14 órakor indult a negyed órán át tartó csata, melyen a Flexum Thermal & Spa-ban százan vettek részt. Többen saját vízipisztollyal érkeztek, de a szervezők is biztosítottak eszközöket.

– A Magyar Fürdőszövetség ezzel az akcióval szerette volna felhívni a figyelmet a hazai fürdőkre, hogy milyen kincs van a birtokunkban, továbbá, hogy nem csak egészséges strandolni, de szórakozni is lehet – emelte ki érdeklődésünkre Szeredi Ádám, a mosonmagyaróvári termálfürdő tulajdonosa, aki szerint az akcióhoz való csatlakozásukkal a Flexum Thermal & Spa neve mellett Mosonmagyaróvár hírnevét is vinni szerették volna, hogy minél többen megismerjék, továbbá egy élmény is nyújtani.

Szeredi Ádám arról is beszámolt, hogy a fürdő egy hektárnyi területtel bővült, melyet füvesítettek, és egy beach jellegű, homokos résszel egészültek ki, amit pénteken adtak át. A bejáratnál egy lounge jött létre, ahol a vendégek pihenni tudnak.

150 millió forintból napelemeket szereltek fel, amivel az áramfelhasználás 15 százalékát tudják biztosítani. 2023-ban a fejlesztések összege akár a 400 millió forintot is elérheti. Így tervezik az egyik élménymedence befedését is.

Sikeres rekordkísérlet - Új rekord született a Magyarországon egy időben legtöbben vízipisztolycsatát játszó fürdőzők számában: ez kerekítve összesen 5900. Egyúttal pedig a rekorddöntés is sikerült az egy helyszínen vízipisztolycsatát játszók számát tekintve. Túlszárnyalva a szigetvári fürdő eddigi rekordját a mostani új rekord kerekítve 1200, ennyien ragadtak vízipisztolyt ugyanis a hajdúszoboszlói Hungarospa fürdőben.

A rekordokat a Magyar Rekord Egyesület irányította és hitelesítette, minden egyes helyszínt online módon, internetes alkalmazáson keresztül elektronikus, valós idejű kép- és hangkapcsolattal összekötve. A Fürdőszövetség szervező központja a budapesti Palatinus strandról koordinálta a nagyszabású vízipisztolycsata akciót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában