Oklevél őrzi a kivételes teljesítményt

2023.08.29. 17:39

A győrladaméri edzőteremtől a Balatonig vitte a lábuk a karate vándortábor résztvevőit

Hogy lehet megtenni több mint 155 kilométert? Lépésenként. A kitartás és az elszántság jegyében győrladaméri edzőtermüktől egészen a Balatonig gyalogoltak a Nagy Sándor Dojo vándortáborának résztvevői. A távot nyolc nap alatt teljesítette a csapat, amelynek legfia­talabb tagja kilencéves volt. Szülők is csatlakoztak a kihíváshoz. Második alkalommal tették meg a hatalmas távot fiatalok és felnőttek közösen. – A Balatonnál mindenki tucatszor járt már autóval, de egész más élmény, ha a saját lábán járja végig az utat az ember – mondta el Böcskey Zsolt edző, aki egyben a dojo alapítója.

Dániel Viktória

A fiataloknak nagyon tetszett, hogy különleges helyeken edzhettek. Köztük a döbröntei várnál, ahol a kép készült.

Fotó: Nagy Sándor Dojo Karate Iskola

– Már évekkel korábban megfogalmazódott bennünk az ötlet, amelyet a járványidőszak alatt váltottunk először valóra. A helyzethez alkalmazkodva szerettünk volna egy, a hagyományos táborainktól eltérő élményt a fiataloknak. Arra külön figyeltünk, hogy mindennap legyen egy-két turisztikai látnivaló is, ami színesíti az utat – mondta Böcskey Zsolt. 

Természetesen a karate nélkül így sem telhet el nap, a 15–25 kilométeres menet után a fiatalok egészen rendkívüli helyeken edzhettek. 

– Az egész tábor nagyon jó volt, de különösen tetszett, amikor a döbröntei várnál edzettünk – emlékezett vissza Nagy Dorka. – Az is emlékezetes volt, amikor az első napon magánterületre tévedtünk véletlenül, és egy, a kerítésen lévő kis résen kellett kimásznunk. Vicces volt látni, ahogy a sok nagy felnőtt átpréseli magát a lyukon. 

Dorkának az első nap tűnt a legnehezebbnek, mivel hozzá kellett szoknia a hosszú gyalogláshoz. Böcskey Emese viszont az utolsó előtti napot érezte a leghosszabbnak. 

– Sok volt benne az emelkedő. De az élmény és a társaság miatt megérte eljönni. Nagyon jól kijövünk a lányokkal, és jó volt kiruccanni otthonról egyet. 

A két fiatal a teljes távot teljesítette, de a kisebbekre is figyeltek. Ha valaki nagyon elfáradt, a kísérő kocsiban pihenhetett egy-egy napot. 

– A legfontosabb, hogy ha valamit elhatározunk, azt csináljuk végig, még ha nehéz is. Ez a karate alapgondolata. A célunk nem az volt, hogy a csapat legedzettebb tagjait kiválogatva teljesítsük a távot, hanem hogy mindenki próbára tehesse magát, miközben egymást is motiválják – emelte ki az edző. 

– Ahhoz képest, amit mondtak, nem volt annyira nehéz, de tény, hogy mindennap máshol fájt. Ilyenkor az ember összeszorítja a fogát és halad tovább. A gyerekek is nagyon várták a tábort, tényleg remek kis társaság gyűlt össze – mondta el Nagyné Gondár Adrienn édesanya, aki szintén csatlakozott a táborhoz. Az egész családjuk részt vett a túrán. 

Az utolsó napon mindenki oklevelet kapott a teljesítményéről, amin szerepelt, hogy hány kilométert tett meg és hány edzésen vett részt a nyolc nap alatt. 

A Nagy Sándor Dojo – több helyi klubbal közösen – részt vesz a november végi nemzetközi karateverseny rendezésében. A győri Dana-kupára közel húsz ország jelentkezőit várják, az eseményre a sport egyik méltán elismert mestere is ellátogat majd Japánból. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában