Nyitott Porták Napja

2023.07.14. 08:27

Tizenhat település nyitott portája a Fertő-tájon - fotókkal

A Nyitott Porták Napján az érdeklődők egyénileg vagy vezetett túrákon nyerhetnek bepillantást a térség tizenhat településén található védjegyes, kézműves termelők üzemeibe és manufaktúráiba.

Kisalföld.hu

A tavalyi rendezvényen minőségi termékeket is kóstolhattak az érdeklődők. Fotó: Kisalföld Archív/Szalay Károly

A megnyitó július 14-én lesz a hidegségi Papkertben 17 órakor. Egy kellemes hangulatú kerti partin tapasztalhatják meg a látogatók azt, hogy mit jelent az itt élő közösségek számára a vidék minősége. A Papkertben, ebben a természeti értékekben gazdag kertben csodálhatják meg a kiállító festőművészek alkotásait és kóstolhatják meg a termelők finomabbnál-finomabb portékáit. Július 15-én és 16-án, összesen huszonkét portahelyszínen várják a látogatókat az Alpokalja-Fertő Táj Vidék Minősége Védjegyes hálózat tagjainak üzemei és portái. 

A legtöbb helyen nem csupán nézelődni lehet, hanem minőségi termékeket is kóstolhatnak az érdeklődők, kézműveskedhetnek, verseket, koncerteket hallgathatnak, családi programokon vehetnek részt. A két napos programsorozatot kerékpáros túra, bocisimogatás, fazekasbemutató színesíti.

A program részeként szombaton 15 órától a sarródi Rozália Vendégházban Mesterségek hangjai címmel különleges installációt tekinthetnek meg a betérők. A vendégház egyik lakosztályát úgy rendezik át, mintha a látogatok egy itt lakó művész szobájába lépnének be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában