Szenes Iván emlékest

2023.07.29. 22:28

Óriási visszatérés 89 évesen - Bodrogi Gyula is fellépett az Adyvárosi tóparty-n Győrben! - fotók

Adyváros ünnepén fellépett a 89 éves Bodrogi Gyula is. A Nemzet Színésze több számot elénekelt, mint például a Jamaikai Trombitást, nagy sikert aratva.

Kisalföld.hu

Bodrogi Gyula mosolya Győrben, az Adyvárosi tóparty-n. Fotók: Csapó Balázs

Adyvárosi tóparty ezernyi programmal, Szenes Iván emlékesttel

Kilencedik alkalommal tartották szombaton az Adyvári Tóparty elnevezésű rendezvényt, illetve folytatásaként a Szenes Iván emlékkoncertet. Radnóti Ákos, a városrész önkormányzati képviselőjének kezdeményezése idén is nagy sikert aratott.

A délelőtti családi napon a gyerekeket számos ingyenes program várta, mint kisvasutazás, lovaskocsikázás Adyvárosban, ugrálóvár, arcfestés,  állatsimogató kígyóval és szakállas agámával. Délelőtt volt bűvészműsor, fellépett Farkasházi Réka és a Tintanyúl Trió.

Este fél hattól az LGT Emlékzenekar koncertjén hallgathatták meg a legendás együttes legismertebb slágereit a kilátogatók, addigra szerencsére az eső is elállt.

A Szenes-esten Szenes Iván lánya, Szenes Andrea volt a műsorvezető. Idén a fellépők között volt Cserpes Laura, Soltész Rezső, Péter Sramek és Koós Réka, és a korábbi években is Győrbe érkező közül Zalatnay Sarolta, Opitz Barbi, Kocsis Tibor, és Győr díszpolgára, Nyári Károly is.

Bodrogi Gyula az unokájával is énekelt Győrben

Az est talán legnagyobb sztárja - érthetően - Bodrogi Gyula volt. A Nemzet Színésze Voith Ágival és unokájukkal, a győri közönség számára is már jól ismert Enikővel énekelt közösen az adyvárosi színpadon. Bodrogi Enikő tavaly az egyik tehetségkutatóban is részt vett. A Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas színművész a Metropolnak mesélt a közös munkáról az unokájával.

– Külön, Enikővel és hárman együtt is fogunk énekelni. Ágival megszámlálhatatlan alkalommal láthatott a közönség szerepelni, de Enikővel sem ez az első alkalom. Nem lesz váratlan esemény számunkra, esetleg az ottani közönségnek igen, akik még nem találkozhattak ebben a felállásban korábban velünk – mondta a győri fellépés előtt a Nemzet Színésze a lapnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában