Szabadidő

2023.07.02. 06:20

Nagy siker volt Győr-Abda kerékpártúra

A Hobbikerékpárosok Országos Klubja, illetve az AlkoTom Csapat szervezésében múlt hét vasárnap délelőtt rajtolt el az a huszonhat tagú kerékpáros csoport, amely alig néhány óra alatt Győr és Abda számos nevezetességével ismerkedhetett meg. A különleges kul-túra valóban emlékezetesre sikerült.

kisalfold.hu

A huszonnégy kilométeres távon a tizenkét évestől a nyolcvannégy évesig valamennyi korosztály képviseltette magát. Tömböly Tamás főszervező, túravezető, a Magyar Kerékpárosklub Győri Területi Szervezetének vezetője, a helyi ALKOTOM Csapat alapítója vezette társaság a győri Dunakapu tértől indult erre az élményteli túrára. Útjuk során meg-megállva, Dézsenyi Molnár Zsolt színművész segítségével megidézték Petőfi, Radnóti, II. Rákóczi Ferenc, a szigetvári Zrínyi Miklós vagy az 1948-as szabadságharcosok szellemét. Abda határán a település polgármestere, Szabó Zsolt szívélyes köszöntése mellett megismerhették a község kincseit, útba ejtették a helyi kézműves fagyizót, és ellátogattak a mesés környezetű Avalon Lovasparkba. A fordulópontnál, a település horgásztavánál az Abdai Horgász Egyesület páratlan vendégszeretete mellett finom gulyást és lángost fogyaszthattak a megfáradt vándorok, majd a természet varázslatos csöndjétől kísérve indulhattak vissza Győrbe. Az esemény hangulatáról árulkodjak a fotók.

 

Aki erről a túráról lemaradt, annak sincs oka bánkódni, hiszen a szervezők a közeljövőben egyéb tematikus kerékpártúrákkal igyekeznek megtalálni a lelkes biciklistákat. Addig is figyeljék a Magyar Kerékpárosklub Győri Szervezete és a Hobbikerékpárosok Országos Klubja facebook oldalait!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában