Az egész suli benne volt

2023.07.03. 19:47

Másodszor is elnyerte a legaktívabb iskola díját a mosonmagyaróvári Haller

A Győri SZC Haller János Általános Iskola idén másodszor nyerte el a Nyugat-magyarországi Régió Legaktívabb Iskola Díját. A diákok bemutatták, hogy milyen energiatakarékossági, megtakarítási, spórolási lehetőségek vannak az intézményben.

Mészely Réka

Kovács Anna, Gulyásné Godó Kornélia és Petőházi Enikő vette át a díjat.

A mosonmagyaróvári Haller-iskola idén is csatlakozott az országos Fenntarthatósági Témahéthez. A lebonyolított sokszínű programokon, rendezvényeken, prezentációkon az egész iskola közreműködött. 

Sokféle program 

Egyes osztályok a kertészetben, a szélkerekeknél, a Duna-parton, a piacon jártak, majd virágpalántát ültettek, mások bogárhotelt telepítettek az egyik fa törzsére. 
Voltak, akik madáretetőt készítettek újrahasznosított anyagokból, illetve csemetekertet alakítottak ki, vagy a Szigetközben bicikliztek, illetve projektek keretében a hungarikumokkal ismerkedtek meg részletesebben. 

Energiatudatosságból is jeles 

– A Fenntarthatósági Témahéten kiírt energiatudatossági pályázaton első helyezést ért el iskolánk – hangsúlyozta Harangozóné Kovács Edina iskolaigazgató. – A pályázat az abban részt vevő intézmények aktivitását díjazta. Célja az volt, hogy az energia témáján keresztül, a fenntarthatóság pedagógiájának szellemében, a tanulók hétköznapi tapasztalataiból kiindulva, iskolai környezetben segítse elő a fenntartható energiafogyasztást és az aktív, a tudatos, cselekvő állampolgári magatartást – mondta az igazgató és hozzátette: – A pályázat keretében iskolánk 7. a osztályos tanulói azonosították az intézményben felhasznált különböző energiaforrásokat, majd felmérték az iskola épületének és közvetlen környezetének energiafogyasztását. Ennek alapján bemutatták, hogy milyen energiatakarékossági, megtakarítási, spórolási lehetőségek vannak az intézményben. Tapasztalataikról csoportonként egy-egy prezentációt készítettek. Plakáton ábrázolták az elő­adás kulcsfontosságú elemeit, a megfigyelt tapasztalatokat, javaslatokat. Mindezt képekkel, rajzokkal, idézetekkel, egyéb kreatív elemekkel szemléltették. 

Siker összefogással 

A díjat a napokban Budapesten adták át, ahol az iskolát képviselő tanulók és felkészítő tanáruk egy konferencia keretében vehették át az elismerő oklevelet és a jutalmat. Ehhez az eredményhez az egész osztály összefogása és együttműködése kellett. 
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában