Múltidéző

2023.07.10. 11:06

Erről írtunk - Ritka vízimadarak, települések elérték a 2000 lélekszámot, az óvári termálfürdő sorsa

Mészely Réka

5 éve – Kétezer felett a maga ura
Nagycenk, Ásványráró és Écs után Győrújfalunak is kétezer fölé emelkedett a lélekszáma. A legutóbbi önkormányzati választáson még nem érték el ezt a határt, így közös hivatalt kell működtetniük.

20 éve – Feléledt a  Nyirkai-Hany világa
A három évvel ezelőtt megvalósított élőhely-rekonstrukció eredményeként ismét ritka vízimadarak fészkelnek a Dél-Hanságban. A Fertő–Hanság Nemzeti park igazgatósága és szakemberei az elmúlt évtizedekben jelentős erőfeszítéseket tettek azért, hogy minél több területen visszaállítsák a hansági táj hajdanvolt ősi és háborítatlan állapotát.

25 éve – Az óvári termálfürdő sorsa a tét

Az utóbbi hetekben felgyorsultak az események a mosonmagyaróvári termálfürdő és az azt üzemeltető Termál kft. körül. Tavaly nagy beruházások indultak a károlyligeti üdülőkomplexumban: apartmanházak, gyógyszálló és járulékos építkezések. Közben elfogyott a pénz, megakadt a munka. Új vállalkozók is színre léptek, röplapok is keringenek a városban, s egyre élesebb a vita arról, kit mi illet a termál vagyonából.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában