Diplomaosztó

2023.07.21. 18:20

Emléklappal végzett a Széchenyi-egyetemen Borsodi Gesztenye, a zsemleszínű labrador

A Művészeti, az Albert Kázmér Mosonmagyaróvári és a Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Kar ünnepélyét követően további diplomaátadókra került sor a Széchenyi István Egyetemen. Átvehették diplomájukat az Egészség- és Sporttudományi, az Építész-, Építő- és Közlekedésmérnöki, valamint az Apáczai Csere János Pedagógiai, Humán- és Társadalomtudományi Kar végzős hallgatói is.

Széchenyi Egyetem

Borsodi Gesztenye emléklappal zárta az egyetemi éveket

Forrás: SZE

Fotó: Májer Csaba József

Az Egészség- és Sporttudományi Kar július 18-án megrendezett diplomaátadó ünnepségén több mint 150 hallgató vehette át felsőfokú szakképzésen, alap- és mesterképzésen szerzett diplomáját. A rendezvényen prof. dr. Szakály Zsolt tanszékvezető felhívta a frissen végzettek figyelmét az értelmiségi lét felelősségére. „Ne felejtsék el, hogy értelmiséginek lenni nemcsak magánügy, hanem közügy és a közösséggel szembeni kötelezettséget is magában foglaló létforma” – hangsúlyozta. 

A végzősök közül Stanka Martin búcsúzott el az egyetemtől, aki beszédében visszaemlékezett a széchenyis hallgatói élet legmeghatározóbb eseményeire és helyszíneire. Az átadáson egy mesterképzésen végzett látássérült hallgató, Fóris Norbert diplomaátvételét hosszú vastapssal ünnepelte a közönség. Az eseményen „Oktatók a hallgatókért” díjban részesült Bagó Ildikó, a sporttudomány mesteroktatója. A hallgatók közül a Pro Auditoribus díjat kapott Groszmann Júlia, Stanka Martin, Vizi Dzsenifer, Kránicz Erzsébet, Mihalcsik Dorka, Nagy Luca és Vizi Sarolta.  

Fóris Norbert diplomaátvételét hosszú vastapssal ünnepelte a közönség.
Fotó: Mekli Zoltán / Forrás: SZE

 

Július 19-én az Építész-, Építő- és Közlekedésmérnöki Kar 70 hallgatója kaphatta kézhez diplomáját magyar és angol nyelvű alap-, mester- és osztatlan képzéseken. A frissdiplomásokhoz elsőként a MÁV-Start Zrt. vezérigazgató-helyettese, dr. Kormányos László intézett beszédet, aki többek közt a közösségi közlekedés és a mérnöki munka jelentőségét emelte ki a fenntartható jövő kapcsán. 

„Az egyetemen megtanították önöket gondolkodni. A továbbiakban a feladatuk az, hogy ezt tovább vigyék, és a munkájuk során, a gyakorlatban megfelelő alázattal és a választott szakma szeretetével körültekintően alkalmazzák az elsajátított gondolkodást” – adta útravalóul. 

Ezt követően a kar dékánja, dr. Horváth Balázs szólt a végzősökhöz és hozzátartozóikhoz, megköszönve azt a sok munkát és áldozatot, amely idáig vezetett. Dr. Borsos Attila tudományos dékánhelyettes angolul köszönte meg a nemzetközi hallgatóknak, hogy jelenlétükkel és tudásukkal gazdagították az intézmény sokszínűségét, és azt is, hogy tanulmányaik idejére Magyarországot és a Széchenyi-egyetemet választották otthonuknak. 
A hallgatók közül Ördög Rita Rebeka és a brazil Layane Christine Vieira búcsúzott.

A diplomákon túl a hallgatói díjak átadására is sor került. Négyen (Aller Attila Krisztián, Dóber Kristóf Mihály, Káli Rebeka és Veres Dávid) Pro Progressum díjban részesültek, öt végzős (D. Kis Péter Zsolt, Kapuvári Attila, Pécsi András, Aller Attila Krisztián és Csekme Roland) pedig Pro Auditoribus díjat vehetett át.  

Az Építész-, Építő- és Közlekedésmérnöki Kar 70 hallgatója kaphatta kézhez diplomáját
Fotó: Mekli Zoltán  / Forrás: SZE

 Az Apáczai Csere János Pedagógiai, Humán- és Társadalomtudományi Kar július 20-án tartott diplomaátadóin közel 400 hallgatónak nyújtották át oklevelét. A rendezvényen dr. Pongrácz Attila dékán a múlt és a jövő kettősségéről emlékezett meg a kar mindennapjaiban. 

„A karon zajló nevelő és oktató tevékenység két kulcsszóval jellemezhető, mely nem más, mint az értékátadás és innováció. Értékátadás – hiszen a legtöbb oktatott tantárgy a humán értékek átadásához kapcsolódik és 245 éves hagyománnyal rendelkezik. Innováció – mely egyrészt a folytonos megújulást, másrészt pedig azt a kreativitást jelenti, amely Győrben nemcsak az iparban, hanem az akadémiai és tudományos életben mindig is jelen volt. Az utóbbi eredményeként jött létre többek közt az Apáczai-iskolakert és a Lego élménypedagógiai műhely, ahol a természet csodái mellett a 21. századi digitalizációs oktatási lehetőségeket vizsgálják a diákok és az oktatók” – szólt az ünnepeltekhez.  Rajta kívül dr. Fekete Dávid egyetemi docens, a Mathias Corvinus Collegium képviselet-vezetője is köszöntötte a frissdiplomásokat, beszédében hangsúlyozva a Széchenyi-egyetem fejlettségét.  

Az Apáczai-kar július 20-án tartott diplomaátadóin közel 400 hallgatónak nyújtották át oklevelét. 
Fotó: Májer Csaba József / Forrás: SZE

A végzősök közül Schöll Vivien és Horváth Dorisz búcsúzott az egyetemtől, majd átadták a Pro Auditoribus díjakat is. Az elismerésben hét hallgató (Antal Vanda, Babos Máté, Farkas Adrienn Kata, Herold Orsolya, Horváth Dorisz, Schöll Vivien és Tirner Daniella) részesült.

Az ünnepélyen vastaps közepette emléklapot kapott egy látássérült frissdiplomás hallgató, Borsodi Erzsébet segítőkutyája, Borsodi Gesztenye, a zsemleszínű labrador is. 

A hű társ is minden előadáson ott volt  Erzsébettel, így természetes volt, hogy nem távozhatott ő sem "oklevél" nélkül.
Fotó: Májer Csaba József / Forrás: SZE

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában