A Tündérfesztivállal kezdődött a 65. Soproni Ünnepi Hetek

2023.06.10. 15:52

Tündérek és manók világa kelt életre Sopronban - videó, dupla galéria

Tizenhatodik alkalommal rendezték meg szombaton Sopron és környéke legnagyobb kisgyermekes-családos eseményét, a Tündérfesztivált, ami már országos népszerűségnek is örvend. Az Erzsébet kertben igazi tündér- és manóvilág elevenedett fel egy napra, melynek tematikáját a négy alapelem közül a víz adta.

Papp Fanni

Mesevilágba csöppentek a kicsik ezen a hétvégén Sopronban. Fotók: Rombai Péter

Fotó: Rombai Peter \ RepeszTech

  • A Tündérfesztivál szervezőinek fejében megfordult az a baljós gondolat, hogy a víz témakörhöz kapcsolódóan az időjárás is csapadékos lesz a családinapon. A rendezvény napja ugyan felhősen indult, de délutánra még a nap is kisütött.
  • Így a családok, akik között van olyan, aki hónapokon keresztül készül Sopron legnagyobb kisgyermekes rendezvényére önfeledten élvezhették ki az Erzsébet kertben életre kelt csodavilágot, ahol a szervezők több mint ötven játékos és edukatív állomásán várták a gyerekeket.

A fesztivál ünnepélyes megnyitójával, amit trombitaszó előzött meg egyúttal megkezdődött Sopron 65. Ünnepi Hetek is. A megnyitón köszöntőt mondott Farkas Ciprián polgármester, aki kiemelte, a Tündérfesztivál célja, hogy minden gyermek arcára mosolyt csaljanak a rendezvény szervezői. Az Ünnepi Hetekkel kapcsolatban pedig elmondta, színes és izgalmas programokkal várják az érdeklődőket a szabadtéri programok során, amelyek kikapcsolódást nyújtanak minden korosztály számára.

Az idei évben sem maradhatott el a viseletverseny, amelyre összesen ötven kisgyermek nevezett be csodálatosabbnál csodálatosabb kosztümben. - A nagyobbik lányom hatéves, vele már kétéves kora óta kilátogatunk a Tündérfesztiválra. Idén nem készültünk különösebben a viseletversenyre, hiszen az időjárás miatt is bizonytalan volt. Végül, amikor megérkeztünk kedvet kapott hozzá, hogy megmutassa magát a zsűrinek - mondta el Rombai Kata. Hozzátette, a lányokat különösen lenyűgözte a megnyitó produkció, a Horváth József-zeneiskola fuvolaegyüttesének előadását.

A vízhez kapcsolódóan képviseltette magát a Soproni Vízmű Zrt., a tűzoltók és a soproni vízilabdázok is. A kiemelt látványosságok közé tartozott a vízitündérek világa, amit védőnői szolgálat biztosított a gyermekeknek, valamint a manóliget és a tündérlak is elvarázsolta a kisgyermekeket. Mindezen felül a fesztiválra látogatók finomakat ehettek és ihattak a kertben felállított büfékben, valamint kézműves alkotókkal is megismerkedhettek.

Hódosi Katalin sokadik alakommal érkezett a fesztiválra kézzel készített ékszereivel. - Kiemelkedően szeretem a Tündérfesztivált, hiszen a hangulata egyben családias és varázslatos. A kézműves termékeimmel próbálok az egész család számára izgalmas ajándéktárgyakat készíteni - részletezte. Varga Vanessza pedig ökotextilből számtalan hasznos kiegészítőt készít, ami a legkisebb gyermekes anyáknak is kedvez. Palettájában a több funkciós táskáktól kezdve a plüssökön át a kiskönyv borítóig bármi megtalálható.


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában