Szóltak a dobok

2023.06.18. 08:59

Tizenhetedszer ébredt a sárkány: Voluta fesztivál Mosonmagyaróváron - galéria

Tizenhetedszer szervezte meg a Mosonmagyaróvári Vízisport Egyesület a Voluta fesztivált a Mosoni-Duna Itató strand előtti szakaszán szombaton.

Mészely Réka

Fotó: Kerekes István

Ismét dobszótól volt hangos a mosonmagyaróvári Itató szabadstrand környéke szombaton.

– Örülünk, hogy végül meg tudtuk szervezni idén is a Volutát, az önkormányzat ebben mellénk állt, több szponzor mellett. A csapatok már hívogattak, hogy lesz-e a rendezvény. Egy kivételével valamennyien visszajárók a programra – hangsúlyozta Pollhammer Jenő, a Mosonmagyaróvári Vízisport Egyesület elnöke.

Válint Angéla szervező tájékoztatása szerint ezúttal a 200 méteres futamokra három férfi, négy női és tizennégy mix csapat jelentkezett, utóbbiak a Duna, Ikva és Lajta kategóriákban indulhattak. A 2000 méteres üldözéses versenyen 6 csapat mérte össze gyorsaságát: ott tíz másodpercenként indultak, két futamban.

A teamek között cégek, baráti társaságok szelték a habokat. A diák futamokban általános és középiskolás tanulók egyaránt megmérettettek. Hozzátette: a programot színesítette a SUP verseny, továbbá SUP, kajak-kenus és evezős ügyességi vetélkedő is.

A Duna futamot az Audi Shark-ányok, a Lajta futamot a Motherson és az Ikva futamot az Fszvse nyerte, a női és férfi versenyszámokat a Nolato-Nagykanizsa-Vaskakas - STBT közös csapatai.

A 2000 méteres távon a Kanizsa-Vaskakas-STBT közös csapata jeleskedett. Az általános iskolásoknál a legjobb a Feketés sárkányfiókák, középiskolásoknál a Vizipókok csapata lett.

Pénteken egy Mosoni-Duna túra is kapcsolódott a rendezvényhez. Bárdosi Zoltán szervező szerint a Lajta járhatatlansága miatt eveztek inkább ezúttal a Mosoni-Dunán.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában