Különleges vizuális élmény

2023.06.03. 17:00

Naplementében forog az óriáskerék Sopronban - Fotók a kilátásról

Papp Fanni

Fotó: Rombai Péter

A Mária szobor szomszédságában felállított óriáskerék május 25. óta forog. A Sopron Eye - ahogy a köznyelvben elterjedt -, már a második alkalommal érkezett Sopronba.

Az óriáskerékről páratlan panoráma nyílik a Soproni-hegységre, Virágvölgyre. Különösen fantasztikus vizuális élményt nyújt a megfelelő fényviszonyok mellett például az arany órában, ami közvetlenül a naplemente előtt időszak, valamint a kék órában amikor a Nap lemegy és eltűnik a horizont alatt. Ez az időszak függ az időjárástól, évszaktól és a helyszíntől is. Az óriáskerék 3 kört tesz meg, ez idő alatt bárki el tud veszni a látványban és még csodálatos képeket is tud készíteni Sopron belvárosáról mielőtt az éjszaka leszállna.

- Édesapám 70 éve kezdett el körhintákkal foglalkozni. A családi vállalkozást és hagyományt a három gyermekünk viszi tovább. Ők egy utazó vidámparkkal járják Magyarország városait. A vidámpark tartalmaz dodzsemet, gyerek és extrém körhintákat - mondta el a debreceni Tonté László, aki a feleségével tulajdonosa és üzemeltetője az óriáskeréknek, amire az érdeklődök július 8-ig hétköznaponként 13-21 óra között, illetve hétvégente 10-től 22-ig ülhetnek fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában