Jubileum

2023.06.24. 06:57

60 éves osztálytalálkozó a győri Jedlik-iskolában - az örökifjú diákok az egyik szeretett tanárukat is köszönthették - fotók

"Az elmúlt 60 évben valószínűleg az országban legkorábban érettségi bizonyítványt szerző diákjai a Jedlik Ányos Gépipari Technikumban 1963 IV. B osztályban végzett tanulók, azaz mi voltunk" - kezdte Olvasónk, Kovács Vilmos.

Tudósító

"A szaktechnikumokat felügyelő KGM ( Kohó- és Gépipari Minisztérium) küldött hozzánk vizsgabiztost, akinek zsúfolt programja miatt a sikeres szóbeli vizsgák után már június elsején átvehettük a technikusi okleveleket.

Az akkori 30 főből most szerdán már csak a képen látható 9 fő tudott részt venni a jubileumi osztálytalálkozón. A régi tanáraink közül a napokban 90. születésnapját ünnepelt Farnady Ernő tanár úr - a képen középen - is örömmel elfogadta a meghívást, mivel amikor ez az osztály kezdett az iskolában tanulni, akkor kezdett el ő ugyanott tanítani.

A résztvevők sok átélt vidám eseményt idéztek fel és bár a kitűnő éttermi kínálat ellenére már az ilyenkor szokásos eszem-iszom másodlagos szerepet kapott, így is nagyon jó hangulatban telt el az újra közösen töltött néhány óra" - zárta sorait Olvasónk.

A 60 éves jedlikes osztálytalálkozó résztvevői, középen Farnady Ernő tanár úrral.
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában