Unesco

2023.05.18. 15:17

Világörökségnapot rendeznek szombaton Nagycenken

Győr-Moson-Sopronban idén egyetlen településre koncentrál a Világörökség Nap, Nagycenkre. A Fertő-tájon az ember és természet harmonikusan összefonódott és páratlan kultúrtájat eredményezett, melyet 2001-ben az UNESCO világörökségnek ismert el. Ennek emlékére minden évben megrendezik a Világörökség Napot a Fertő-táj Világörökség Magyar Tanácsa és a Civilek a Fertő-tájért Egyesület közös szervezésében.

kisalfold.hu

A szervezők mindenkit arra biztatnak, hogy idén is látogassanak el a programra és élvezzék a rendezvények kulturális sokszínűségét! Ezen a napon olyan emberek mutatják be a helyi értékeket, akik nem csak szeretik őket, de ismerik szépségüket, múltjukat, jelenüket és fontos számukra a megőrzésük.

A Világörökségnap fő helyszíne a Nagycenki Alkotóház lesz, ahol május 20-án, szombaton 10 órakor "Ikvától a Lajtáig, a mi Világörökségünk" címmel Pellinger Attila tart előadást és mutatja be fotóit. Az alkotóház udvarán lesz fafaragás, korongozás, szövés, sütés, főzés, de külső helyszínekre is szerveznek túrákat. A rendezvényt 17 órakor néptánc bemutatóval zárják. A részletes programokról a "fertotaj.hu"-n és a Fertő-táj Világörökség Magyar Tanácsa Facebook oldalán tájékozódhatnak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában