Közeleg a nyár

2023.05.28. 17:24

Megnyitott a vizes játszótér Győrben

Gyereknapon, vasárnap újra megnyílt Győrben, a Bisinger sétányon található „vizes” játszótér, amit először 2013-ban használhattak a gyerekek.

Ollári Gergely

A játszótér minden nap 10 és 20 óra között várja a látogatókat. - Fotó: Nagy Gábor

A létesítményt a Győr-Szol Zrt. üzemelteti, amelynek munkatársai nemrég elvégezték a szükséges karbantartási munkálatokat, így a különleges játékok újra rendelkezésre állnak a gyermekeknek. Az eszközök kedvezőtlen időjárási körülmények esetén automatikusan leállnak. A különleges játszótéren különböző, vízzel kapcsolatos játékszerekkel játszhatnak a kicsik, méghozzá úgy, hogy közben a víz útját maguk irányítják, a játékokat ők „üzemeltetik”.

A gyerekek hamar birtokba vették a játszóteret - Fotó: Nagy Gábor 

A játékelemek között találhatóak nyitható-zárható zsilipek, ugrálókövek, vízkiemelő spirál, tekerős kút, vízköpő kakashinta, csónak, ivókút és több csobogó, vízköpő. A felszerelések és a játszótér biztonságát a területet megvilágító kandeláberek és térfigyelő kamerák segítik, a játszótér közelében pedig nyilvános illemhely található.

A játszótér minden nap 10 és 20 óra között várja a látogatókat. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában