kisalfold.hu podcast

2023.05.10. 06:05

Jótékonykodó soproni motorosok

A soproni Országutak Lordjai Egyesület számtalan formában segít. Szeretnék megmutatni a motoros közösség valódi arcát, és azt, hogy milyen nemes ügyeket karolnak fel.

Varga Henrietta

Varga Henrietta újságíró és Varga László az Országutak Lordjai Egyesület elnöke - Fotó: Szalay Károly

A motorosokat sokan előítélettel kezelik. Csak azt látják, hogy hatalmas vasparipákon, hangosan döngetve húznak el az autók mellett, azt már nem, hogy a motorosruha is érző szívet takar. Tevékenyen kiveszik részüket a társadalmi felelősségvállalásból, nevüket, arcukat adják a jó ügyekhez.

Hallgassa meg itt!

Az Országutak Lordjai motoros egyesület azzal a céllal jött létre, hogy a motoros életformát minél szélesebb körben megismertesse, megszerettesse. Az egyesület valamennyi tagja azon dolgozik, hogy lehetőségeikhez képest minél többeknek segítséget nyújtsanak.

A motorozás élményéhez kapcsolódva, hobbiként indult minden

- kezdte Varga László az Országutak Lordjai Egyesület elnöke. Csak később, 2009-ben alakultunk egyesületté, egy korábban működő csapat jogutódjaként. Nonprofit szervezetként tevékenykedünk, ami azt jelenti, hogy az egyesületnek a tevékenységből haszna nincs, az adó egy százalékát fogadhatjuk, ebből tudunk jótékonykodni - tette hozzá.

Varga László, az Országutak Lordjai MBK vezetője
A motorosokkal legközelebb a Trefort téri óvoda gyermeknapi rendezvényén találkozhatnak az érdeklődők. Felvételünkön Varga László - Fotó:  Szalay Károly

- Nem az a lényeg, hogy sztárok legyünk, hanem, hogy megmutassuk, adni jó - fűzte hozzá. Nagyobb szervezetekkel, motoros egyesületekkel karöltve próbálnak a rászorulókon segíteni. Gyűjtést szerveznek, óvodába fákat ültetnek, motoros mikulásként járják a környező településeket, de a Soproni Gyógyközpont gyermekosztályára is rendszeresen visszatérnek. Várják őket, hiszen óriási élmény gyereknek, felnőttnek, amikor a dübörgő motorokkal begurulnak egy-egy helyre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában