Megelőzés

2023.05.07. 21:29

Itt a kullancsszezon - Figyeljünk a kedvencekre

kisalfold.hu

Kullancsszezon – A fertőzés megelőzése érdekében naponta vizsgáljuk át kedvencünket.

Bár egész évben találkozhatunk kullanccsal, mégis a jó idő beköszöntével fokozottan figyelnünk kell kedvenceinkre, főként, ha nagyobb sétákra, túrára indulunk. Téves, hogy a kullancsok csak tavasztól őszig aktívak, éppen ezért nem elég csak ebben az időszakban védekezni. 
A legfontosabb és leghatékonyabb módszer a vérszívók elkerülésére a megelőzés folyamatos védekezéssel, amelyre már számtalan lehetőség adott. Szükséges lehet állataink átvizsgálása, akár napi szinten is. 
Többféle készítmény kapható, azonban jó tudni, hogy ezek a szerek nem feltétlenül tartják távol a kullancsokat. Szakemberek ajánlják a Spot On cseppeket, a Vectra 3D és az Advantix cseppeket, illetve a nyakörves megoldásokat. Valamint a Bravecto, Simparica, Nexgard, Frontpro tabletták és az ultrahangos, nyakörvre rögzíthető biléták is hatékony védelmet nyújtanak kutyusok számára. Ha kedvencünk bágyadt, étvágytalan vagy megváltozik a viselkedése, azonnal forduljunk orvoshoz, mert lehet, hogy kullancsfertőzés okozza a tüneteket! 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában