Támogatás

2023.05.08. 22:06

Civileknek adott forrásokról döntöttek Csornán

Elbírálta a csornai képviselő-testület az önkormányzati Civil Alaphoz érkezett pályázatokat. Csorna olyan tevékenységeket, programokat támogat, melyek a város vagy egy városrész életében fontosak, a közösség számára értékesek.

Cs. Kovács Attila

A Pántlika Néptáncegyüttes programjaira a Rábaközi Népművészeti Műhely Egyesület nyert támogatást. Fotó: Kisalföld-archívum

  • A pályázati kiírásra tizennégy kérelem érkezett és valamennyi szervezet kapott anyagi forrást a tervek megvalósításához.
  • Az önkormányzat 4,4 millió forintot osztott ki.

A Polgári Lövész Sportegyesület 300 ezer forintot kapott lövészversenyekre, a Művészeti Alapítvány 200 ezret szintén szakmai verseny szervezésére. A Csornai Írisz Nyugdíjas Egyesület (300 ezer) kulturális seregszemléjét támogatja a város, a Bárdos Kórus (500 ezer) kórustalálkozójához, a Díszmadártenyésztők Csornai Egyesülete (300 ezer) kiállításához, a Csornai Lovas Klub Egyesület (500 ezer) lovasnapjához kapott támogatást.

A Csornai Keresztény Ifjúságért Alapítvány (500 ezer) a cserkészet programjaira, a Vöröskereszt vármegyei szervezete (300 ezer) a véradó ünnepségre, a Cum Deo Pro Scola Rakocziana Alapítvány (200 ezer) családi napra, a Reménysugár Egyesület (200 ezer) kirándulásra nyert forrást.

A Rábaközi Népművészeti Műhely Egyesület (500 ezer) a Pántlika Néptáncegyüttes programjait, a Margit Kórház Alapítvány (300 ezer) egészségnapját, a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (100 ezer) rendezvényeit és a Csornai Könyvtári Alapítvány (200 ezer) könyvtári hetét segíti az önkormányzat anyagi forrással.

A Pántlika Néptáncegyüttes programjaira a Rábaközi Népművészeti Műhely Egyesület nyert támogatást. Fotó: Kisalföld-archívum

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában