Kedves hagyomány

2023.05.01. 14:07

Áll a májusfa Győrszentivánon - Kisgyerekek és önkéntes tűzoltók közösen díszítették - sok-sok fotó

A hagyományokhoz híven május elseje reggelén fel díszítve állt a májusfa Győrszentivánon, hiszen a település apraja-nagyja mellett a Szentivániak Szentivánért Alapítvány is örömmel támogatta a Győrszentiváni Önkéntes Tűzoltó Egyesület kezdeményezését.

kisalfold.hu

Jó hangulatból nem volt hiány május elsején Győrszentivánon.

Vidám közös díszítés várt a kilátogatókra és a hagyományok felelevenítése vasárnap, ahol többek között azt is megtudhatták az érdeklődők, korábban hol állt Győrszentiván közösségi májusfája, illetve mit jelképez a koszorú.

Az alapítvány pályázatot is hirdetett a településhez kötődő májusfa állítással kapcsolatos régi történetek felkutatására. A szinte égig érő győrszentiváni májusfát végül a Váci úti óvoda és a Szent Benedek Iskola közti területen állították fel.

Május 31-én kitáncolási mulatságra hívják a környékbelieket 17 órától, ahol az ETALON Alapfokú Művészeti Iskola Kiscserókok csoportja viszi táncba majd a kilátogatókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában