Kiváló teljesítmény

2023.05.18. 19:30

A szakma sztárjait ünnepelték Győrben - 26 Győr-Moson-Soproni diák állhatott dobogóra

A vármegyék sorában Győr-Moson-Sopron végzett az élen a Szakma Sztár Fesztiválon, a döntőbe jutott 33 vármegyei tanulóból 26 dobogóra állhatott. A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara csütörtökön ünnepség keretében köszöntötte a sikert elért fiatalokat, felkészítő tanáraikat, és gyakorlati oktatóikat. A diákok összesen húsz szakmában értek el 1-3. helyezést, tízben ráadásul az élen végeztek.

Ollári Gergely

Fotó: Huszár Gábor

Mintegy kétszáz szakmát tanuló fiatal versenyzett április 24. és 26. között a Szakma Sztár Fesztivál budapesti döntőjén. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 2008 óta rendezi meg a Szakma Kiváló Tanulója Versenyt (SZKTV), kibővítve az Országos Szakmai Tanulmányi Versennyel (OSZTV).

Vármegyénket 33 diák képviselte a bajnokok versenyén, s közülük 26-an dobogóra is állhattak. Összesen húsz szakmában értek el 1-3. helyezést, tízben ráadásul az élen végeztek. 

A győri és a soproni szakképzési centrum iskoláiból került ki a legjobb karosszérialakatos, pincér- és vendégtéri szakember, alternatív járműhajtási technikus, gépgyártás- és technológiai technikus, szoftverfejlesztő-és tesztelő, vendéglátásszervező, valamint informatikai rendszer-és alkalmazás-üzemeltető technikus. Az autógyártók, a CAD-CAM szakirányú gépész technikusok és a magasépítő technikusok versenyén pedig nemcsak az első de a második helyezést is vármegyei diákok szerezték meg.

A csütörtöki ünnepségen Pintér Péntek Imre, a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, prof. dr. Lakatos István, a kamara kézműipari tagozatának elnöke, és Jankó Ernő szakképzésért felelős elnökségi tag köszöntötte a sikert elérő diákokat, felkészítő tanáraikat, és gyakorlati oktatójukat.

Beszédében Pintér Péntek Imre hangsúlyozta: bátran lehetünk büszkék ilyen sikereket látva.

– Megyénket harminchárom diák képviselte a bajnokok versenyén. Az összesített eredmények alapján a következő megye mindössze 13 döntőssel vett részt. Óriási ez az eredmény mindannyiunk számára. Ezek a gyermekek az országban különlegesek, és nagyon jók valamiben. A munkahelyek pedig pedig sorban állnak értük. A diákok, a felkészítő tanárok, az iskolák, a Győri és a Soproni Szakképzési Centrumok és a képzőhelyek, a helyi vállalkozások, cégek közös sikere ez

 –mondta el az elnök.

A sikert elért fiatalokat, felkészítő tanáraikat, és gyakorlati oktatóikat oklevéllel és ajándékokkal jutalmazta a kamara.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában