Felejthetetlen élmény

2023.05.04. 22:08

A mosonmagyaróvári cserkészek is találkoztak a pápával - fotó

Az FSE - Mosonmagyaróvár 1. sz. Beretta Molla Szent Johanna cserkészcsapat is a fővárosba utazott, hogy találkozzon a pápával, számos élménnyel gazdagodva.

kisalfold.hu

Európai cserkészek dr. Székely János szombathelyi megyéspüspökkel a pápai szentmise után: Fotó: Kocsis Tímea

A FSE - Mosonmagyaróvár 1. sz. Beretta Molla Szent Johanna cserkészcsapat 16 tagjai, szülők, nagyszülők, cserkészvezetők kíséretében látogatott el a napokban Budapestre, ahol Ferenc pápa Kossuth téri miséjét is meghallgathatták.

– A pápai látogatás előtt megtanultuk a pápai himnuszt és néhány latin kifejezést is. A gyerekek nagyon készültek a budapesti utazásra, melyen nem csak maga a katolikus egyházfővel való találkozás jelentett élményt, hanem maga a főváros, az ott alvás, a tömegközlekedési eszközökkel való utazás is – mesélte Carlo Volpe, az európai cserkészek mosonmagyaróvári csapatának vezetője.

Európai cserkészek dr. Székely János szombathelyi megyéspüspökkel a pápai szentmise után: Fotó: Kocsis Tímea

A pápai szentmise mellett a 7-11 éves lányokat és fiúkat Szent Ferenc életéről szóló foglalkozással is várták, a nagyobb fiúknak meg volt egy lovagi virrasztás. Egy fiú cserkészfogadalmat is tett.

– Bár már fél nyolckor el kellett foglalnunk a helyet és fél 12-ig tartott a szentmise, a gyerekek végig kíváncsiak, érdeklődőek voltak, külön örültek annak, hogy a pápa feléjük integetett – tette hozzá a vezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában