Jönnek a fesztiválok

2023.05.13. 19:20

A magyar-osztrák határhoz közeli Nova Rock is küzd az inflációval

A Nova Rock zenei fesztivál minden év júniusában több ezer embert vonz Miklóshalmára/Nickelsdorfba. Június 7. és 10. között ismét világhírű zenekarok lépnek fel a fesztiválon. Az idei rendezvényt azonban rendkívüli nehézségek elé állítja az infláció.

kisalfold.hu

A Novarock tavaly tért vissza, a járvány miatt előtte két évig nem tartották meg a fesztivált Ausztriában. Fotó: Kisalföld-archívum (Kerekes István)

Ewald Tatar, a Nova Rock főszervezője szerint az infláció minden területen érezhető. A megemelkedett árak mellett idén munkaerőhiánnyal is küzdenek. A szokásosnál jóval tovább tartott, amíg minden pozíciót betöltöttek – mondta Tatar.

Az ételek és italok megemelt árain kívül a Nova Rocknál az áremelkedés elsősorban a színpadok árában mutatkozik meg. Idén 70-100 százalékkal többe kerül egy színpad a Nova Rock fesztiválon, mint egy évvel ezelőtt. Ezeket az árakat azonban nem lehet és nem is akarják egy az egyben áthárítani a közönségre. „A jegyek nem kerülhetnek kétszer annyiba“ – magyarázta Ewald Tatar.

Jegyek jelenleg is kaphatók még. A fesztivál hivatalos honlapja szerint, egy napijegy 115 euróba kerül. Emellett a Nova Rocknak idén 300 ezer eurót kellett pluszban befektetnie az infrastruktúrára. A tavalyi heves esőzések miatt szinte az összes utat elmosta a víz, ezért idén újra le kellett kavicsozni és aszfaltozni azokat - adta hírül a Volksgruppen.orf.at portál.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában