Nemzeti Parkok

2023.04.20. 17:00

Kócsagőröket várnak

Az Ifjú Kócsagőr Program évről évre egyre népszerűbb a természet iránt elkötelezett diákok körében. A nemzeti parkok idén is várják a jelentkezőket.

kisalfold.hu

Idén immár 10. alkalommal hirdetik meg a programot, hogy a fiatalok a természetvédelmi őrök munkáján keresztül ismerhessék meg a hazánkban is egyre sürgetőbb választ igénylő természetvédelmi kihívásokat és lehetőségeket. A programra április 22-ig várják azoknak a 18 és 24 év közötti fiataloknak a jelentkezését, akik betekintést szeretnének kapni a gyakorlati természetvédelembe. A jelentkezéseket a www.ifjukocsagor.furgediak.hu weboldalon keresztül várják. 

A részt vevő diákok az általuk kiválasztott nemzeti parkban, többek között a Fertő–Hanság Nemzeti Parkban tölthetnek el egy tíznapos szakmai gyakorlatot. A legjobbak – természetvédelmi őr mentorukkal közösen – a szeptemberi országos döntőben mérik össze tudásukat, hogy elnyerjék a 2023 Matula és Tutajos elnevezésű díjat, illetve az ötnapos külföldi tanulmány- utat Európa egyik legszebb nemzeti parkjába. 
A program sikerét mutatja, hogy a korábbi résztvevők közül már többen dolgoznak valamelyik nemzeti park igazgatóságánál, akár természetvédelmi őrként, akár más beosztásban, karrierútjukra pedig a szervezők is rendkívül büszkék. Az Ifjú Kócsagőr Program a korábbi évekhez hasonlóan a Fürge Diák Iskolaszövetkezet, a 30Y zenekar, az Agrárminisztérium, a tíz nemzeti park igazgatóság, valamint a Hortobágyi Természetvédelmi és Génmegőrző Nonprofit Kft. összefogásával valósul meg. 

Országos döntő - Az országos döntővel egybekötött, háromnapos záróeseményt szeptember 20–22. között az idén 50 éves Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság rendezi meg. A programról további információ Ecsedi Zsuzsannától, a Fürge Diák Iskola- szövetkezet marketingvezetőjétől kérhető az [email protected] e-mail-címen. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában