Kapuvári Ízvadászok

2023.04.08. 15:34

Húsvéti szeretetfőzést tartanak Kapuváron - galéria

A Kapuvári Ízvadászok és barátaik „Húsvéti Szeretet és Családi Nap” néven hirdettek gasztrorendezvényt szombaton, melyen a nagycsaládosokat és a rászorulókat vendégelték meg.

Kustor Réka

A főétel húsleves gazdagon, és Budapest tokány rizzsel, vagy tésztával volt. Fotók: Kustor Réka

Az Ízvadászok az évet rendszerint vízkeresztkor kezdik szeretetfőzéssel. Ahogy Magyar László egyesületi elnök fogalmaz, az év végi ünnepek elmúltával érezhetően nagy az igény a jótékonysági megmozdulásokra, és az általuk, valamint a jótevők által működtetett és fenntartott szeretetládájuknál is nagy a forgalom az év kezdetén. Hagyomány az is, hogy húsvétkor főznek. Ezúttal is sátor mutatta a Kerékpáros Centrumnál, hol várják finom falatokkal a résztvevőket.

– Szerettük volna színesíteni családi programokkal a főzést, örömíjászkodással, quadozással, tojáskereséssel. Az időjárás sajnos nem a legjobb. Sok barátunk van, akik a térségből aktív részt vállalnak a főzésben. Legtöbbjük tagja már a Szabadtűzi lovagrendnek – mondta Magyar László.

Majd az Ízvadászok mellett a közreműködő főzőcsapatokat is felsorolta: Sógorok, a Nyárligeti Ivásznik, Himodi Bicskások és a Szárföldi Kemencebarátok.

– Délelőtt lángossal, pogácsával és kenyérlángossal készültünk. Lángosból vagy 300 darab kisült. Az ebéd húsleves volt gazdagon, a főétel Budapest tokány rizzsel, vagy tésztával, és az egyik barátunk felajánlása révén desszerttel is kedveskedtünk – jegyezte meg az egyesületi elnök, aki végül hozzátette, levesből és főételből 200-200 adagot fogyott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában