Illemtanverseny

2023.04.05. 14:27

A viselkedéskultúra-ismereteiket mérték össze a jelmezes csapatok Győrben - Fotók

Huszonkettedik alkalommal rendezték meg az Dr. Sille István Országos Középiskolai Illemtan Csapatversenyt szerda délelőtt a Győri SZC Pálffy Miklós Kereskedelmi és Logisztikai technikumban.

Bella Violetta

Fotó: Huszár Gábor

Ahogy Leszkovich György a Pálffy iskola igazgatója elmondta, a kezdeményezés hajdan azért indult, hogy a viselkedéskultúra kialakítását az általános műveltség részévé tegyék.

Idén rekordszámú, 148 csapat 444 tanulója vett részt az online fordulón. Közülük a tíz legjobban teljesítő kompánia mérte össze protokoll-tudását a döntőn. Győr-Moson-Sopronból három intézmény, a Győri SzC Deák Ferenc Közgazdasági Technikum, A Mosonmagyaróvári Kossuth Lajos Gimnázium és Kollégium, illetve a Győri Kazinczy Ferenc Gimnázium és Kollégium csapata is bekerült a legjobb 10 közé. 

Házi feladatot is kaptak a versenyzők: bemutatkozásukat egy történelmi korban kellett elhelyezniük, így többen jelmezben érkeztek. 

A győri Deák-iskolások egészen az ókori Görögországba repítették vissza közönségüket, és zorbázva mutatták be egymást és intézményüket.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában