Költő és fotós közös alkotásai

2023.03.08. 20:55

Fotók a nőkről - Kiállítás megnyitó nőnapon a mosonmagyaróvári Flesch Központban - képek

A nőnap alkalmából nyílt meg a mosonmagyaróvári Flesch Központban Women 40+ címmel Thor Tamás fényképész és Ágg Andrea irodalmár közös fotós-verses kiállítása.

Mészely Réka

Fotó: Kerekes István

A fotóst és költőt Érsekújvár köti össze: Thor Tamás ott született, ott nőtt fel, míg a surányi születésű Ágg Andrea gyermekkorát és korai ifjúságát a Nyitra folyó-parti településen töltötte, de ma már családjával Mosonmagyaróváron él.

– Thor Tamás fotósként a negyvenes küszöböt átlépő nőkre összpontosított, akik nem hivatásos modellek, hanem társak, anyák, lányok, barátnők, kolléganők – egyszerűen mindennapi életet élő nők, akiknek viszont egyben különleges a magán– és a szakmai élete. Játékos és komoly, filozófikus és elemi erejű, bájos és titokzatos formában jelennek meg – emelte ki köszöntőjében Staár Katalin, a a Társadalmi Kapcsolatok Bizottság elnöke.

A fotós először a barátnőit, osztálytársnőit – így köztük Ágg Andreát – kérte fel egy fotózásra, majd fokozatosan bővült a kör. Igyekezett természetes közegben, fényben és természetes sminkkel lencsevégre kapni őket. Mindegyikük más és különleges: egy azonban közös bennünk, a "legjobb kor".

Ágg Andrea, mint elmondta, saját portréjához írt először egy négysorost, amit továbbiak követtek. A szlovák verseket Kis Kata Zsófia tolmácsolásában olvashatjuk magyarul.
A megnyitó Sidó Attila, a helyi zeneiskola tanára működött közre gitáron. A tárlat március 25-ig tekinthető meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában