Vigyáznak a kis kedvencekre

2023.03.27. 21:57

Elindult az első hazai állatszitterképzés

Az elmúlt években látványosan megugrott a hazai kisállattartók száma, akiknek gyakran nehézséget okoz, hogy kedvencüket megbízható, hozzáértő emberre bízzák nyaralás vagy egyéb szabadidős program esetén. A PetWiseCare állatszitter-közvetítő oldal – elsőként hazánkban – állatorvosok által biztosított szakmai képzést nyújt az állatvigyázók számára.

Munkatársunktól

Dr. Piller Pálma állatorvos: A PetWiseCare a befektetések mellett a Cápák között K&H az innovációért és fenntarthatóságért különdíjának is egyik jelöltje. Fotó: RTL Klub

Jelentősen megugrott a kutyatartók száma Magyarországon. Míg 2018-ban a háztartások több mint harmada (36%), addig a koronavírus időszaka alatt, 2021 nyarán már a családok fele (50,4%) tartott kutyát – derült ki az Állatorvostudományi Egyetem kutatásából. Ezzel a gazdával rendelkező kutyák száma hazánkban meghaladja a 2,8 milliót – a gazdátlan ebekkel együtt pedig a 3 milliót.

Bár a kutyatartás sok örömmel jár, hatalmas felelősség is. A gazdik közül sokan akár egy évtizedig sem mennek nyaralni amiatt, mert nem tudják megfelelő emberre bízni kedvencüket. Ezt a problémát ismerte fel dr. Piller Pálma állatorvos, aki megalapította az első olyan hazai állatszitter-közvetítő oldalt, amelyik képzést is nyújt az állatvigyázóknak. A Pet­WiseCare programban ugyanis csak az vehet részt, aki sikeresen teljesíti az állatorvosok által tartott online képzést. A 2022-ben indult oldal jelenleg 60 szitterrel működik nyolc nagyvárosban – Budapesten, Győrben, Szegeden, Pécsett, Kecskeméten, Debrecenben, Gyöngyösön és Siófokon.

Dr. Piller Pálma állatorvos: A PetWiseCare a befektetések mellett a Cápák között K&H az innovációért és fenntarthatóságért különdíjának is egyik jelöltje. Fotó: RTL Klub

„A szolgáltatásunkkal az állattartóknak szeretnénk segíteni, hogy hosszabb-rövidebb program esetén képzett és megbízható emberre hagyhassák kedvencüket. Akár még akkor is, ha idősebb vagy valamilyen betegséggel küzdő kisállatról van szó, aki speciálisabb ellátást igényel, legyen szó kutyáról, macskáról vagy akár törpenyúlról. A PetWiseCare programban ugyanis csak az vehet részt, aki sikeresen teljesíti az állatorvosok által tartott online képzés után a vizsgát” – mondta el dr. Piller Pálma, a PetWiseCare tulajdonosa.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában