Víz világnapja

2023.03.23. 07:08

A víz közös kincsünk, vigyázni kell rá Győrben is - fotók

A víz világnapját március 22-én tartják. Az ENSZ e jeles nap alkalmával szeretné ráírányítani a figyelmet arra a kétmilliárd emberre, akik jelenleg biztonságos ivóvízellátás nélkül élnek. A régiós vízügy koszorúzással, gyermekrajzpályázat díjátadójával és Juhász Árpád geológus előadásával ünnepelt.

kisalfold.hu
A pályázatok díjkiosztójának résztvevői. Fotó: Rákóczy Ádám

A hagyományoknak megfelelően szerdán az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság Győr önkormányzatával, a Pannon-Víz Zrt.-vel és a Győri SZC Hild József Építőipari Technikummal, valamint a Magyar Hidrológiai Társaság győri szervezetével idén is megkoszorúzta a révfalui 1954. évi árvízi emlékművet. 

Az ünnepi beszédet Sütheő László, az igazgatóság műszaki igazgatóhelyettese mondta, a programot a Nagybácsai Óvoda Bóbita Tagóvodájának egyik csoportja színesítette műsorával. 

A víz világnapja idén a vízellátási és szennyvízelvezetési (higiéniai) válság megoldása érdekében történő változások felgyorsításáról szólt.

 Tekintve, hogy a víz mindannyiunkra hatással van, mindenkinek cselekednie kell. A régiós vízügy is aktív szerepet vállal társszervezeteivel abban, hogy felhívja a figyelmet a víz jelentőségére. 

Idei rendezvényeinek jelmondata: 

Légy a változás és tedd jobbá a világot!

 Ennek jegyében hirdették meg idén rajz-, versíró és fotópályázatukat, a díjkiosztót tegnap tartották a győri egyetemen. Ezt követően dr. Juhász Árpád geológus előadását hallgathatták meg a Gleccserek, a Föld hőmérői címmel. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában