József napi vásár és Pannonkamra

2023.03.18. 14:06

A szép idő meghozta a vásári forgatagot Pannonhalmára - Fotók

József napi vásár és Pannonkamra várta szombat délelőtt a látogatókat Pannonhalmán. A szép időnek köszönhetően rengetegen érkeztek a főtérre, ahol kézművesek kínálták színpompás portékájukat. Friss fürjtojást, házi savanyúságot és sajtokat is lehetett kóstolni.

kisalfold.hu

Fotó: Csapó Balázs

Ica néni már tíz éve piacozik, korábban gyümölcsöket kínáltak a vevőknek, most pedig különleges lekvárokat árulnak DuNatura Lekvármanufaktúra néven.

- Leggyakrabban Győrbe megyünk, a vásárlóink többsége is oda valósi. Pannonhalmára is régóta járunk, mikor havonta rendezték meg a piacot kicsit könnyebb volt, mivel a vevőkör is könnyebben kialakult. De a mai is nagyon jó nap, rengetegen jöttek ki, biztos a szép idő miatt, és a hangulat is nagyon jó.

A különböző finomságok mellett, táskákat, gyöngyből fűzött virágokat, horgolt játékokat, kosarakat és ékszereket is lehetett kapni. A tér végében pedig egész seregnyi gyerek gyűlt össze, hogy szüleikkel közösen élvezzék az ország legismertebb gólyalábas produkcióját a Varga Band előadásában.

„Vicces a bácsi” - mutatott mosolyogva a két éves Venecz Dalma is a művészekre. Ő nagymamájával Németh Andreával látogatott ki az eseményre.

- Mióta a lányomék ide költöztek gyakrabban jövünk. Igazából nincsenek bevett kedvenc helyeink, körbejárunk és mindenfélét kipróbálunk. Mindig találunk valami érdekes újdonságot. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában