Szokásaink rabjai vagyunk

2023.02.22. 17:36

Hogyan láthatjuk a világot más szemmel? Csepregi Gábor tartott előadást Győrben

Az MCC (Mathias Corvinus Collegium) február 16-i előadásán Csepregi Gábor, az MCC vendégoktatója tartott előadást arról, hogy Hogyan láthatjuk a világot más szemmel? Az előadáson közel hetven érdeklődő vett részt.

kisalfold.hu

Forrás: MCC Győr

Gyakorta szoktuk ismételgetni azt a mondatot, hogy a szokásaink rabjai vagyunk. A bevett szokásaink nehezen engedik lebontani azokat a falakat, melyeket magunk köré húztunk és melyek sok esetben akadályoznak minket abban, hogy más szempontok szerint is értékeljük környezetünket, alakítsuk mindennapjainkat. Miképpen láthatjuk a világot más szemmel? Hogyan tudjuk megváltoztatni szokásainkat? Miért húzunk magunk köré „védőfalakat”? - írta az MCC közleményében.

Csepregi Gábor az angol nyelvű előadás során kiemelte, hogy felnőttként is meg kell próbálnunk gyermekként viselkedni, tehát újra rácsodálkozni a világ dolgaira, annak komplexitására. A világ felgyorsultsága, a közvetlen környezetünk megszokottá válása mind-mind hozzájárulnak ahhoz, hogy egyre kevésbé vegyük észre a maguk valóságában a minket körülvevő dolgokat, azok szépségeit. 

Forrás: MCC Győr

Érdekes feltevése volt az előadónak, hogy meg kell próbálnunk „vendégnek lenni” saját környezetünkben, hiszen egy vendég sokkal inkább észreveszi a részleteket, és ezek a részletek így új információként szolgálhatnak. Fontos továbbá, hogy minél többet olvasunk, annál többet fogunk látni saját világunkból is. Az emberek kapcsolata sokkal harmonikusabbá tud válni azáltal, ha meglátják egymásban a különlegességeket. Így mindannyian gazdagabbá tudjuk tenni életünket, mindennapjainkat.

Az MCC győri központja hétről hétre kínál izgalmas szakmai programokat az érdeklődők számára. A következő szakmai rendezvény során Hahner Péter, a Rubicon Intézet főigazgatója tartott előadást szerdán délután Erőszak egy szebb jövő reményében? Diktátorok a történelem fejezeteiből címmel.

Forrás: MCC Győr

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában