Hagyomány

2023.02.09. 20:58

Szalagavató a győri Apor Vilmos Katolikus Iskolaközpontban

Az Apor Vilmos Katolikus Iskolaközpont kiemelt hagyományai közé tartozik a szalagavató ünnepség. Február 4-én, a Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepéhez kapcsolódó esemény a győri Szentlélek-templomban kezdődött.

kisalfold.hu

Forrás: Győri Egyházmegye

Kálmán Imre atya, az iskola püspöki biztosa és lelkésze útravaló gondolatokat követően megáldotta, majd az osztályfőnökök feltűzték a végzős diákok szalagját. Ezt követően Benkovich Ferenc atya elindította a felajánlási körmenetet, ahol az anyukák égő mécseseket hoztak az oltárra. A szentmise végén a hívek Balázs-áldásban részesültek - írta honlapján a Győri Egyházmegye.

Az ünneplés az Apor iskolában folytatódott. Áder Ferencné intézményvezető köszöntője után az egykori és jelenlegi diákokból, tanárokból, szülőkből álló alkalmi ének és zene együttes a Csík zenekar egyik híres dalát adta elő. Ezt követően a győrújbaráti Csobolyó néptáncegyüttes egy kis csoportja adott elő Felszegi lassú csárdás és szapora táncot. Ezt követte egy francia dal a francia csoport előadásában, majd egy sportos ugrókötél előadást tartottak és a egy rap költemény is elhangzott. Az előadások a 12.A, 12.B és 12.C osztályok meglepetés műsoraival folytatódtak, majd az évfolyamnak a tanárok kedveskedtek. Végül sor került a nyitótáncra, amelyet Fertetics Andrea tanított be. Az eseményt vacsora, zene és tánc zárta.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában