Díjesővel zárult

2023.02.18. 21:35

Rekordot döntött a Kapuvári Böllérmáj Fesztivál - XXL fotógaléria

Az idei volt a kilencedik, és egyben leglátogatottabb, legnagyobb helyszínnel, és legtöbb csapattal megrendezett Kapuvári Böllérmáj Fesztivál.

Kustor Réka

Fotó: Kustor Réka

Töretlen a böllérmáj fesztivál népszerűsége

Már délelőtt megtelt a sátor az érdeklődő látogatókkal, de a körülötte lévő árusok, kézművesek, és kiegészítő programok is vonzották az embereket az önkormányzat, a Kapuvári Ízvadászok és a Fesztivál Hungária kft. szervezte eseményre.

Horváth Csaba, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség vármegyei elnöke volt a zsűrinek is az elnöke. A Kisalföldnek elmondta, hogy az idén először ifjúsági kategóriában is indulhattak a versenyzők, s szép eredményeket értek el. A csapatoknak jó tanácsként kiemelte, hogy bánjanak módjával, de bátrabban a fűszerekkel, illetve vélhetően a versenydrukk miatt voltak, akik túl-, vagy alulfőzték a böllérmájat. -Nagy gondot fordítottak viszont arra, hogy időben és melegen érkezzenek az ételek. Évről évre jobb a teljesítmény, jó az irány, nagyon jó ételek is születtek. Az egyéb étel kategóriát sem kell túlspilázni, egy jól elkészített paprikás krumpli is lehet aranyérmes, a lényeg, az legyen a tányéron, aminek nevezzük.

- Ahogy évről-évre, úgy idén is rekordot döntöttünk – kezdte Hámori György polgármester - Egyrészt az időjárás tekintetében, hisz 17 fok volt, a jelentkező csapatok számában, ami 78 volt, és a nézőszámban is – mondta a tavaly a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség által oltalom alá helyezett országos, sőt, lévén, hogy a határon túlról is érkeztek versenyzők, nemzetközi rendezvényről – Amit én már inkább egyfajta baráti találkozónak érzek – jegyezte meg a polgármester, hozzátéve, hogy a fellépők ismét gondoskodtak a jó hangulatról.- Ami külön örvendetes, hogy idén a környékbeli iskolákból is indultak a versenyen fiatalok– mondta végül. A jövő évi jubileumra talán még ennél is nagyobb sátor kell?

Orovec János, a vajdasági Csantavéri Hentesek csapatának képviselője kiemelte, hogy immár nyolcadik alkalommal vettek részt a fesztiválon: - Már-már hazajárunk. Végigkövettük a fejlődést, eddig is népszerű volt a rendezvény, de ennyien még soha nem voltak. Az idősebb generációhoz tartozunk, nekünk már az a nyeremény, ha egymást láthatjuk, barátságok alakultak ki. A menü a kötelező böllérmájon kívül többek mellett raguleves, és szuvidált kacsa volt – mondta, s ez olyannyira sikeres is lett, hogy végül a Magyar Gasztronómiai Szövetség vándorserlegével gazdagodtak.

Böllérmáj kategóriában egyébként az első a Kopasz és bandája lett, sütemény kategóriában a Kapuvári Lóbarátok Köre győzedelmeskedett, az ifjúsági kategóriába a csornai Kossuth iskola nyert. A Magyarné Pócza Katalin és Magyar László alkotta Kapuvári Ízvadászok, akik a szervezők is voltak, Pro Urbe Kapuvár díjat vehettek át Hámori György polgármestertől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában