Események résztvevői

2023.02.19. 17:00

Helyben és Abdán túl is aktív a dalkör

kisalfold.hu

Forrás: Rábca Dalkör / Facebook

Sokak számára cseng ismerősen az abdai Rábca Dalkör Klub neve, 2010-es megalakulásuk óta nagyon sok rendezvény hangulatossá tételében működtek közre. Vezetőjüktől, Rixerné Szokodi Kornéliától tudjuk, hogy a rendszeres gyakorlás után előadott, sikeres műsoraik csak egy része a tevékenységüknek. Éppen ezért nemcsak a Pannon Nyugdíjas Egyesülethez tartoznak, hanem az abdai Holt-Rábcáért Egyesülethez is, utóbbi révén az önkormányzati eseményeknek is résztvevői. 

Persze, nem válogatnak a rendezvények között, a tavalyi évben például ott voltak a község helyi és nemzeti ünnepségein, még karácsonykor sem tétlenkedtek. Segítik a faluszépítő akciókat, kézműves-foglalkozásokat tartottak a Rábca Menti Szociális Szolgáltató Házban az idős napközis látogatók számára, és eleget tesznek a szomszéd helységek, a megyei és országos nyugdíjasszervezetek felkéréseinek is. A Pannon egyesület megmozdulásairól sohasem hiányoznak, 2022-ben emlékezetes esemény volt számukra a csopaki országos találkozó. 

Az idei program még körvonalazódik, sokban függ a meghívásoktól, az egyeztetésektől. Az energiaválság még kevésbé teszi lehetővé az aktivitást, de remélik, hogy a tavasz beköszönte a Rábca Dalkörnek is mozgalmassá változtatja a mindennapjait. Az már biztos, hogy részt vesznek a március 15-i ünnepségen, május végén ott lehetnek az örökifjak megyei művészeti fesztiválján, június közepén pedig másfél órás önálló koncerttel tervezik köszönteni a műsorukat kedvelő közönségüket. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában