Újabb kihívás

2023.02.17. 15:52

Dunakilitiről indult - Gábor négyszáz kilométert evez a Dunán 48 óra alatt - videó, fotók

Dunakilitiről indult pénteken kora délután és tervei szerint 48 óra alatt Mohácsig evez Rakonczay Gábor. A soproni kötődésű extrém sportoló ezzel újabb rekordot kíván elérni.

Mészely Réka

A többszörös világrekordert Dunakilitiről többen is elkísérték, illetve útja során is lehet hozzá csatlakozni. Fotók: Kerekes István

– Negyvennyolc órás utat tervezek, minimális megállással, kisebb technikai szünetekkel, és összesen lesz benne két órányi alvás. Feszes két nap vár rám, meglátjuk, hogy sikerül-e a rekordísérlet – hangsúlyozta indulás előtt Dunakilitin Rakonczay Gábor, akinek haladását egy jeladón keresztül nyomon követhetjük.

Ide kattintva követhetik Gábor útját! 

Az extrém sportoló arról számolt be, hogy a Yettel kereste meg az ötlettel, hogy evezze végig a Duna magyarországi szakaszát. Úgy tudja, hogy ezt még hivatalosan 48 óra alatt senki nem hajózta végig kajakkal.

– Az időjárás mellettem van, ahhoz képest, hogy február van, viszonylag meleg van. Lesz egy enyhe hátszelem, ami jobb, mint a szembe szél. Nagyon várom – folytatta hajóra szállás előtt Gábor.

A felkészülés során egy új hajóval is kellett ismerkednie: egy tengeri kajakkal szállt vízre, és abból is a leggyorsabbal. Volt egy hatvan kilométeres evezése és jópár esti evezése is. Mint elmondta, a legnagyobb kihívás, amitől tart, az a hajnali fáradtság, ekkor a folyón lévő akadályokra is nehezebb figyelni.

Rakonczay Gábort útja előtt köszöntötte Kovács Andorné dunakiliti polgármester is. A hitelesítő Gál Gábor, a Magyarországi Rekordok Adatbázisának regisztrátora is várta az indulást, aki szintén megerősítette, hogy 48 óra alatt még senki nem evezett végig a Duna magyarországi szakaszán.

Egyed Gábor, a Yettel Magyarország Zrt. senior PR tanácsadója a Kisalföldnek arról beszélt, hogy Rakonczay Gábort azzal az ötlettel keresték fel, hogy négy nap alatt hajózza végig a Dunát Magyarországon. A tengeri kajakot a cég biztosította a négyszáz kilométeres úthoz a sportolónak. Fontos volt, hogy egy gyors, de stabil hajóval evezhessen végig Gábor, aki a négy nap helyett a két napot vállalta be.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában