Jegyzet

2023.02.01. 12:44

Civilizáció

Mohay Gábor

A kis műanyag tekercs nagyapáink ragasztós légyfogójára emlékeztet, pedig modern városi világunk egész más tartozéka. Négylábú kedvencek utcai szükségleteinek végtermékét eltakarítani hivatott eszköz. A szépszámú öleb – különö­sen fiú – képviselőinek felemelt hátsó lábbal végrehajtott, boltsarkot, virágágyást „lájkoló” manővere ellen, bármilyen bosszantó, nem nagyon lehet mit tenni.

Viszont az utca kellős közepén leguggoló, nagydolgát végző kedvenc civilizált utómunkálatára ott az említett tekercsből letéphető műanyag zacskó. Némi gyakorlat révén ügyes mozdulattal összeszedheted a nemkívánatos árut, és belerakod a kutyapiktogrammal ellátott utcai gyűjtőkbe vagy a henger alakú fémszemetesekbe. Mind többen élnek e művelettel, sokszor óvatosan körülnézve, mert azért jobb, ha ismerős nem látja a kényszerű cselekedetet. Baj csak akkor van, amikor utána valami csúszós-puhába lépsz: sarkadat felemelve a látvány és a szag rádöbbent, hogy még nem minden kutyatulajdonos sajátja a köztisztaság. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában