Formatervezés

2023.02.08. 15:31

Antal Natália soproni egyetemista formatervezőnek a világ legjobbjai közé került a szemüvege és ötletes tokja

Antal Natáliának, a Soproni Egyetem formatervező-hallgatójának a pályázata a világ legjobb munkái között van. A minimális ökológiai lábnyomot hagyó napszemüveg és annak csomagolása megfelel a világ korszerű igényeinek.

Kozma Viktória

Antal Natália terve a világ 13 legjobb munkái közé került.

Először indult magyar egyetem a Csomagolási Világszövetség WorldStar Student elnevezésű versenyén, melyen a Soproni Egyetem Faipari Mérnöki és Kreatívipari Kar művészhallgatói 17 elismerő oklevelet szereztek, Antal Natália Sunglasses packing pályázata pedig a világ legjobb 13-ja közé került. A világversenyen való részvételhez már rendelkeznie kellett a hallgatóknak más, országos megmérettetésen elért díjjal. 

A Csomagolási és Anyagmozgatási Országos Szövetség tavalyi megmérettetésén több másik egyetem művészhallgatója is indult, ezen a soproni campus hallgatói jól szerepeltek. A múlt héten kapták meg az értesítést, hogy milyen eredménnyel zárult számukra a verseny. 

Lebomló anyagból készült a napszemüveg és a tartója.

– Először le sem akartam a munkámat adni a versenyre, mert nem éreztem késznek, ezért amikor megjött az értesítés, nem hittem el, hogy bekerültem a legjobb 13-ba. Tudok angolul, de azért kértem megerősítést, hogy valóban azt olvasom-e, ami a levélben állt – árulta el lapunknak Antal Natália végzős formatervező-hallgató. 

– Napszemüveget és annak tartóját terveztem meg lebomló anyagokból. A szemüveg minden eleme – kivéve a lencse és a szárak hajlításához szükséges fémklipszek – bambuszból van, a tok pedig újrahasznosított tojástartó kartonból készült. Minimálisra próbáltam csökkenteni a termék ökológiai lábnyomát, szerintem a zsűrinek ez tetszett meg – mesélte lelkesen a hallgató, aki idén diplomázik és felvételizik a mesterképzésre. 

A hallgató felkészítő oktatói: Lenkei Balázs, Polyák János, Rosta Péter és Üveges Péter. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában